Maarten en Twan Weemen ondertekening de overeenkomst voor de nieuwbouw van het familiebedrijf in Haps.
Maarten en Twan Weemen ondertekening de overeenkomst voor de nieuwbouw van het familiebedrijf in Haps. (Foto: Gemeente Land van Cuijk)

Weemen tekent overeenkomst voor nieuwbouw op Bedrijvenpark Laarakker

  •   keer gelezen   Zakelijk

HAPS | Nog voor het begin van het nieuwe jaar zette de directie van Bedrijvenpark Laarakker samen met Maarten en Twan Weemen hun handtekening onder de koopovereenkomst voor de aankoop van een kavel op het bedrijvenpark in Haps. 

Op de hoekkavel, aan de Oeffeltseweg naast de entree van het bedrijvenpark, gaat een volledig gemoderniseerd pand onderdak geven aan de activiteiten van Weemen. Rond de zomer van 2022 gaat de, spreekwoordelijke, schop in de grond. Een jaar later wil Weemen haar deuren openen. Het familiebedrijf Weemen werd in 1974 opgericht door grondleggers Tiny en Ria Weemen. In 1978 werd het huidige pand aan de Kerkstraat in het Brabantse Haps gebouwd. Nu, 43 jaar later, kopen Maarten en Twan (tweede generatie) dit prominente hoekkavel op het bedrijvenpark. Twan Weemen: “De afgelopen jaren hebben wij diverse overnames gedaan binnen- en buiten de regio. Je zult begrijpen dat produceren op meerdere plekken niet efficiënt is. Door het samenvoegen van twee productielocaties bouwen we aan de toekomst van ons mooie familiebedrijf. De hoofdvestiging zal in Haps staan met daarbij verkooplocaties in Nijmegen, Venlo en Eindhoven.”

Ambitie
Weemen heeft de ambitie om een sterke samenwerkingspartner te zijn voor hun relaties en dragen daarin de volledige zorg voor de totale bedrijfscommunicatie. “We willen graag in 2030 een impactmaker zijn in gepersonaliseerde en hoogwaardige communicatieproducten- en diensten. Wij helpen de wereld, mensen en merken verder ontwikkelen. Met gelukkige collega’s en relaties als resultaat.”
Dagelijks komen er zo’n 50 medewerkers naar de nieuwe locatie. Buiten een functionele productieruimte moet het pand ook veel warmte uitstralen. De entree komt uit in de huiskamer, waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Vanuit die plek, kan je rechtsreeks naar de kantoren en de productie. De buitenzijde van het pand zal een combinatie van glas, steen en hout worden.
Wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) ziet de komst van Weemen als een win-win-situatie: “Het is natuurlijk fantastisch dat een echt Haps bedrijf naar Laarakker gaat verhuizen om daar haar toekomstplannen te realiseren. Weemen is een hele mooie aanvulling op het palet aan bedrijfsactiviteiten op dit bedrijfsterrein. Tegelijkertijd komt hiermee in het centrum van Haps ook een locatie beschikbaar die voor wonen geschikt gemaakt kan worden. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Als gemeente zijn we dan ook zeer blij met deze ontwikkeling.”

Meer berichten