Jubilaris Gerrie van Wijk met compagnon Henry van der Straeten (links) en grondlegger Jo van Haren (rechts).
Jubilaris Gerrie van Wijk met compagnon Henry van der Straeten (links) en grondlegger Jo van Haren (rechts). Foto: Jos Gröniger

Jubilaris bij Meubelstudio Van Haren

Zakelijk 1.815 keer gelezen

BOXMEER |Meubelstudio Van Haren is al decennia een begrip in de regio. In de Boxmeerse zaak voor wonen en slapen ging woensdag 1 juni de vlag bescheiden in top vanwege een mijlpaal. Mede-eigenaar Gerrie van Wijk werd in het zonnetje gezet omdat hij een kwart eeuw geleden in dienst trad. In zijn eigen bedrijf werd hij door intimi -waaronder grondlegger van het bedrijf Jo van Haren- gefeliciteerd met zijn jubileum.

Onder het genot van koffie en een flink stuk gebak werden herinneringen opgehaald, en werd de conclusie getrokken dat Meubelstudio Van Haren ook onder het bewind van Gerrie van Wijk en compagnon Henry van der Straaten toonaangevend is als het gaat om wonen en slapen.

Overname
Voormalig eigenaar Jo van Haren haalde de aanstelling van Gerrie in 1997 weer voor de geest. Het was een weloverwogen besluit. Gerrie en Henry komen uit dezelfde vriendengroep, maar toenmalig eigenaar Jo van Haren had snel de indruk dat zij werk en privé gescheiden konden houden. Gerrie kon daarom aan de slag als bezorger en monteur van meubels.
“Ik had ervaring met dit werk in de meubelbranche. Het mooie was dat ik hier in Boxmeer langzaam maar zeker ook op de winkelvloer kwam te werken. Als we terugkwamen van onze bezorgroute ging ik in de winkel aan het werk”, vertelt de 62-jarige jubilaris.
Toen Jo van Haren begin 2012 bekendmaakte te willen terugtreden was dat voor de collega’s Gerrie en Henry reden na te denken over de overname van het goedlopende bedrijf. “We kenden reilen en zeilen in het bedrijf, en we hadden er vertrouwen in dat we de zaak konden voortzetten. Binnen enkele maanden was de kogel door de kerk, en besloten we het bedrijf over te nemen”, zegt Gerrie van Wijk.
De nieuwe kapiteins namen het roer over, en vervolgden de koers. Wat goed is moet je zo laten, vinden de eigenaren. “Door de jaren deden we kleine aanpassingen om met de trends mee te gaan”, zegt Gerrie.
Die aanpak zorgt er voor dat Meubelstudio Van Haren het regionale adres blijft voor wonen en slapen. Er is in de zaak aan De Raetsingel steeds ruime keuze. Er zijn bedden in allerlei uitvoeringen en ook voor het interieur voor de woonkamer staat een brede collectie ter beschikking. “We gaan met de trends mee”, zegt Henry. “En dat onze collectie en service in de smaak vallen blijkt uit het feit van onze klanten ook de jongere generatie ons weet te vinden”, besluit Gerrie.

Meubelstudio Van Haren, De Raetsingel 2A, Boxmeer. Telefoon 0485-575146. Internet www.meubelstudiovanharen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant