'Frans weekend' rond Daags na de Tour

  •   keer gelezen   Zakelijk
BOXMEER - In de aanloop naar de 40ste editie van Daags na de Tour wordt Boxmeer omgeturnd in een 'Frans' dorp, inclusief een weekmarkt in Franse stijl en een tweedaags festival: 'Boxmeer in Franse tijd'. Tevens is er een koopzondag op 27 juli.

Hiertoe hebben de centrumondernemers in Boxmeer onlangs in nipte meerderheid besloten naar aanleiding van een door het centrummanagement opgestelde enquête.

[image=213972]

'Boxmeer in Franse tijd'
De organisatie - in handen van Stichting Toerisme & Recreatie - hoopt met het festival zo'n 10.000 bezoekers naar het Boxmeerse centrum te trekken. Het festival moet op zaterdag 26 juli onder andere bestaan uit een jeu de boulestoernooi in het Weijerpark, een 'Liedjestour' op het Wilhelminaplein en enkele horeca-arrangementen. Ook wordt gesproken over een Franse filmnacht.
Een dag later, op zondag, moet bij De Weijer en in het Weijerpark een kunst- en brocantmarkt plaatsvinden, wordt een 'Frans Spektakel' (over de Napoleonse tijd) gehouden en zal er worden geschoten met kruisbogen. Ook is die dag een koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.
De veertigste editie van Daags na de Tour vindt plaats op maandag 28 juli.
Meer berichten