Mooiland bouwt nultredenwoningen in Overloon

  •   keer gelezen   Zakelijk
OVERLOON - Woningcorporatie Mooiland start half mei met de bouw van tien levensloopbestendige huurwoningen in het plan ‘Loonse Hoven’ te Overloon. In deze zogenoemde ‘nultreden’ woningen zijn alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig op de begane grond. Naar verwachting worden de woningen eind van dit jaar opgeleverd.

[image=279747]

De nieuw te bouwen nultreden woningen worden gerealiseerd aan het Kerkpad en aan de Derpshei in Overloon. De woningen krijgen alle belangrijke voorzieningen (woonkamer, keuken, sanitair en slaapkamer) op de begane grond plus een extra slaapkamer en bergruimte op de eerste verdieping.

Loonse Hoven
De nieuwbouw is onderdeel van het totale plan Loonse Hoven in Overloon, waar Mooiland nu 40 huurwoningen in eigendom heeft. De eerste plannen zijn al langer geleden gemaakt, toentertijd door PanteinWonen. Naast de fusie van PanteinWonen met Mooiland, zijn er ook wijzigingen doorgevoerd in de wet- en regelgeving van corporaties, waardoor deze oude plannen niet meer konden worden uitgevoerd en nieuwe plannen gemaakt moesten worden. Inmiddels is Mooiland sinds vorig jaar, gestart met de realisatie van de nieuwe plannen. De eerste fase, het verbeteren van 16 appartementen, is eind 2013 succesvol afgerond.

Woningverbetering
Wanneer de tien nultreden nieuwbouwwoningen opgeleverd zijn, wordt er aansluitend gefaseerd gestart met woningverbeteringen aan de laatste 24 bestaande woningen. De woningen zijn gebouwd medio jaren zeventig en zijn aan vernieuwing toe. Naast de te nemen energiemaatregelen en vernieuwing aan de buitenkant, wordt ook de binnenkant aangepakt. De badkamer wordt vergroot, er komt een tweede toilet en een nieuwe keuken. De huidige huurders zullen voor deze woningverbetering tijdelijk uit hun woning moeten. Als tijdelijke huisvesting worden hiervoor de nieuwe nultreden woningen gebruikt. Wanneer uiteindelijk alle verbeteringen zijn gerealiseerd, voldoen de woningen weer aan de eisen van deze tijd en zijn ze toekomstbestendig voor de komende 40 jaar.
Meer berichten