De Vilt hoeft oprit en speelwei niet te slopen

  •   keer gelezen   Zakelijk
BEUGEN - Groepsaccommodatie De Vilt in Beugen hoeft de inrit, parkeerplaatsen en een deel van de speel- en dierenweide bij het complex niet te slopen en te ruimen. Die uitspraak deed de Raad van State vanochtend. Met de uitspraak komt een einde aan een langlopend geschil tussen De Vilt en omwonenden.

[image=194828]

De Raad van State heeft vanochtend alle bezwaren van omwonenden niet-ontvankelijk verklaard, waardoor het vorig jaar gewijzigde bestemmingsplan van De Vilt (met inrit, parkeerplaatsen en speel- en dierweide) per direct van kracht wordt. Hernieuwd beroep tegen deze uitspraak is niet mogelijk.

Casus-De Vilt
Omwonenden van De Vilt stelden dat de inrit, parkeerplaatsen en een deel van de speel- en dierweide illegaal zouden zijn aangelegd op gemeentegrond. Aanvankelijk zou de gemeente Boxmeer hierop gaan handhaven (er werd ook een dwangsom opgelegd, red.), maar tegelijkertijd liep er een verzoek om dit alles te legaliseren. De gemeenteraad stemde daar vorig jaar zomer mee in. Omwonenden zochten vervolgens de gang naar de rechter, maar zij werden vanochtend dus in het ongelijk gesteld. "Dit is waar we al die tijd voor gestreden hebben. Dankzij deze uitspraak van de Raad van State staan we nu ook formeel in ons recht", vertelt Ellen Gerrits van De Vilt. "Dit is een hele opluchting!"
Meer berichten