KOKOplus over naar Spring Kinderopvang

  •   keer gelezen   Zakelijk
BOXMEER - Als overkoepelende stichting heeft KOKOplus (voorheen Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Boxmeer) vijftien jaar lang met heel veel plezier het peuterspeelzaalwerk uit mogen voeren in de gemeente Boxmeer. Per 1 januari gaat KOKOplus over naar Spring Kinderopvang.

"De peuters en hun ouders/verzorgers hebben altijd voorop gestaan. Wij vonden het belangrijk dat peuters met heel veel plezier naar onze peutercentra kwamen en dat wij ze konden begeleiden in hun ontwikkeling. Door het vervallen van de gemeentelijke subsidie per 2015 was het voor KOKOplus niet langer mogelijk om als zelfstandige stichting verder te gaan", aldus Marian Cornelissen, directeur/bestuurder van KOKOplus, dat per volgende maand wordt overgedragen aan Spring Kinderopvang.

'Gewaarborgd'
Uitgangspunten voor overdracht zijn naar eigen zeggen het voortzetten van het huidige ontwikkelingsgerichte aanbod van spelen en ontwikkelen voor peuters van 2-4 jaar in op zoveel als mogelijk van de huidige locaties, het behoud van kwaliteit, maatwerk en kleinschaligheid, voortzetten van het huidige aanbod op het gebied van VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie), verder verdiepen van de samenwerking met onderwijs en kinderopvang op weg naar kindcentra en het behoud van werkgelegenheid voor zoveel mogelijk werknemers. "Door het samengaan met Spring kunnen deze punten voor de lange termijn het beste gewaarborgd blijven. KOKOplus heeft alle vertrouwen in de overname en wenst Spring heel veel succes bij het uitvoeren van het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Boxmeer. Fijn dat de pedagogisch medewerkers van KOKOplus verder kunnen gaan bij Spring zodat de expertise behouden blijft en ook de vaste gezichten op de peutergroepen voorlopig zullen blijven."

[image=239860]
Meer berichten