'Warme' start voor biologische oogsttuin

  •   keer gelezen   Zakelijk
VORTUM-MULLEM - Voor de biologische oogsttuin In Het Volle Leven te Vortum-Mullem is 2013 goed begonnen. Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsborrel op de tuin, op 6 januari, maakte tuinder Hans Weima bekend dat de sponsoractie voor de 'warme' tractor al tweeduizend euro heeft opgeleverd.

Het streven is om voor dit jaar voldoende financiële middelen bij elkaar te brengen om een nieuwe tractor te kunnen kopen voor de tuin. Daarvoor is een bedrag van tienduizend euro nodig.
Zeventig gezinnen uit het gebied tussen Venray en Nijmegen eten van de opbrengst van de tuin. De leden van de tuin oogsten de groenten zelf. De groenten en het kleinfruit worden op de tuin met respect en liefde voor de natuur verbouwd. Het wordt tijd daarvoor enige mechanisatie in te gaan zetten.
In december is een begin gemaakt met de sponsoractie voor de tractor door de verkoop van rode kool, witte kool en appelen op de tuin. Leden van de tuin hebben potten atjar, pompoenchutney en rode kool in het zoetzuur gemaakt en verkocht voor de tractor. De leden spreken van een 'warme' tractor omdat zij zich gezamenlijk met hart en ziel inzetten om het geld voor de investering bijeen te brengen.

[image=231704]

In Het Volle Leven is uniek in de regio. Niet alleen omdat alles wat er verbouwd wordt biologisch is, ook omdat de tuin voor de leden veel meer is dan een productietuin. De tuin is een fijne plek die in de zeven jaar dat hij bestaat een plaats heeft gekregen in het leven van de leden. Niet alleen om groenten te oogsten, maar ook om je dichter bij de natuur te voelen, eens op een andere manier buiten bezig te zijn, een plaats om helemaal tot rust te kunnen komen. De tuin biedt ook de mogelijkheid om op een ongedwongen manier kennis te maken met gelijkgestemde mensen uit de regio.
Afgelopen jaar hebben nog meer mensen dan in de jaren daarvoor hun weg naar de tuin gevonden. Het ledenaantal heeft nu bijna het maximum aantal bereikt van wat de tuin aankan. Om dat succes te vieren staat er voor zaterdag 8 juni een groots evenement voor de inwoners van de hele regio gepland op de tuin. Het thema van de dag zal zijn: natuur, biologische landbouw, natuurvoeding, buitenleven. Tal van activiteiten en informatie rond dat thema zullen worden aangeboden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Iedereen wordt uitgenodigd 8 juni alvast te noteren in de agenda. Het programma wordt later nog bekend gemaakt. De opbrengst van de dag is bestemd voor de 'warme' tractor.
Meer berichten