Nieuwe stap naar Thermaalbad Overloon

  •   keer gelezen   Zakelijk
OVERLOON – De plannen om bij het Schaartven in Overloon een thermaalbad met hotel te bouwen, liggen nog uitstekend op schema.

Het bestemmingsplan, waarvan vorige week de inspraaktermijn verstreek, staat naar verwachting in december op de agenda van de gemeenteraad. “Als die ermee instemt, kan de projectontwikkelaar vervolgstappen zetten”, vertelt Rob Setz van de gemeente Boxmeer.

‘Heilmittel’
Het kuuroord, een initiatief van bodemexpert Dick Vink uit Cuijk, kan beschikken over zout water van 30 graden Celsius uit een warmwaterbron op 600 meter diepte. Eind 2010 is er een proefboring verricht, en het water dat naar boven kwam is van uitstekende kwaliteit en voldoet als ‘Heilmittel’ aan de strengste internationale eisen.
Overloon is met zijn uitgebreide verblijfsrecreatie, groene omgeving en ijzersterke ontsluiting (A73, Ruhrgebied) is ook volgens de gemeente Boxmeer een unieke locatie voor dit project. “Het thermaalbad is een trekker voor gezondheidstoeristen én een perfecte dagbesteding voor mensen die er verblijven. Zo is het voor Overloon een perfecte aanvulling.”

Gefaseerd
Het thermaalbad met hotel wordt gebouwd op een terrein van 1,5 ha aan de Holthesedijk. Het hotel (maximaal 5000 m2) mag doorgroeien naar 80 tot 100 kamers, waarvan een deel als zorghotel. Tevens wordt er een ‘Fins’ landschap ingericht (3000 m2), met saunavoorzieningen in een bosrijke entourage. Ook ligt het bad aan het water van het Schaartven.
Het aanvankelijke plan is overigens wel aangepast. Zo zijn binnen het 32 ha grote gebied rond de natuurplas de 250 lodges (vakantiehuisjes) uit het plan geschrapt.
De verwachting is dat Vink het project gefaseerd uitvoert, waarbij eerst het thermaalbad wordt gebouwd en vervolgens het hotel. Het geringe aantal zienswijzen zegt iets over het draagvlak in Overloon, zo vindt ook Dick Vink. Setz onderschrijft dit. “Het zijn technische zienswijzen van de provincie en het waterschap. Daar hoeven we het plan niet inhoudelijk voor aan te passen.” Wel wordt het plan onderworpen aan een (financiële) Haalbaarheidstoets. “Dan weten we hoe de vlag erbij hangt.” Voor de bouw is één jaar uitgetrokken. “Als de bouwvergunning tijdig afkomt en Vink de middelen bij elkaar brengt, kan hij het kuuroord begin 2014 in gebruik nemen.”
Meer berichten