Vier toekenningen innovatiefonds Rabobank

  •   keer gelezen   Zakelijk
BOXMEER - Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen heeft vier bedrijven beloond met een toekenning uit het Fonds Vernieuwend Ondernemen. Wiediam Diamond Applications, Beelen Techniek, Matt Nielen Constructies en Palingkwekerij Ideaal ontvingen in het Ebben Inspyrium in Cuijk een mooi geldbedrag, oplopend 5.000 tot 10.000 euro. Eerder ontvingen zeven bedrijven een toekenning van 1.500 euro als aanmoediging.

[image=222744]

De winnaars zijn Wiediam Diamond Applications, Beelen Technieken, Matt Nielen Constructies en Paling Kwekerij Ideaal.

Wiediam Diamond
Deze marktleider in hun gebied, gevestigd in Wanroij ontwikkelt en produceert op innovatieve wijze hightech gereedschap voor medische en industriële doeleinden. Als grondstof gebruiken ze diamant. Door een slimmere montage van de diamanthouder worden de diamanten nog steviger tegen elkaar gedrukt waardoor de houder zelf wordt beter bestand wordt tegen hoge druk. Ook neemt de kans op beschadiging van de diamanten neemt aanzienlijk af. Het gereedschap blijft dus veel langer bruikbaar.

Beelen Techniek
Het Katwijkse Beelen Techniek is vooral gespecialiseerd in CNC-freeswerk. Zij voerden een vernieuwing door in de productielijn, waardoor nu 24 uursproductie mogelijk is. Zo kan het bedrijf nog meer producten leveren in kleinere series. Maatwerk dus!

Matt Nielen
In Boxmeer ontwikkelde Matt Nielen Constructies een nieuwe machinale toepassing voor het snoeien van bomen. De hydraulische schaar is vanuit de machine aan de grond te bedienen. Zo bereiken ze ook op de moeilijke plekken die anders alleen via gevaarlijke omwegen snoeibaar zijn. Deze innovatie leidt tot lagere arbeidskosten en meer veiligheid en geeft de ondernemer een voorsprong op de concurrentie.

Palingkwekerij Ideaal
Bij Palingkwekerij Ideaal in Wanroij is door een veranderde circulatiemethode de viskweek verhoogd. Er is nu minder energie nodig en bovendien zijn de vissen gezonder. Een knap staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Innovatiefonds
Via het Fonds Vernieuwend Ondernemen biedt de Rabobank ondernemers al sinds 2006 een financieel duwtje in de rug bij de realisatie van een veelbelovende innovatie of vernieuwend idee. In 2012 dienden maar liefst 27 bedrijven een inzending in. Onder voorzitterschap van Harald Klijnman, directeur Bedrijven van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, beoordeelde de beoordelingscommissie die bestaat uit vijf leden de inzendingen op een vijftal aspecten: innovatiegehalte, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, klantgerichtheid, het belang voor de regio en rentabiliteit.
Meer berichten