Forse uitbreiding Eethuis De Reiger

  •   keer gelezen   Zakelijk
ZIJTAART – Eethuis de Reiger staat aan de vooravond van een forse verbouwing. Zowel het restaurant, de cateringkeuken als het terras worden uitgebreid. De eerste voorbereidende grondwerkzaamheden zijn al uitgevoerd. Eigenaar Joop Versantvoort hoopt de verbouwing in het voorjaar af te ronden.

[image=199716]

“We zijn de laatste jaren flink uit ons jasje gegroeid”, licht de Zijtaartse ondernemer toe. “De uitbreiding is hard nodig. We staan nu soms buiten de afwas te doen. Dat kan echt niet meer.” Iedere week zit het populaire eethuis aan de Pastoor Clercxstraat vol en ook bij het bedrijfsonderdeel partyservice is het druk. Joop Versantvoort merkt weinig van de crisis. Zowel de consument als de zakelijke klant weten de weg naar Zijtaart inmiddels moeiteloos te vinden.
De kracht van Eethuis de Reiger zit hem, naast de Brabantse gezelligheid, in de goede prijs/kwaliteit verhouding. “En de persoonlijke benadering”, vult Joop aan. “Altijd is één van ons drieën aanwezig om de gasten te verwelkomen.” Naast Joop en zijn vrouw Anja is ook zoon Mike bij het familiebedrijf betrokken.

Invalidetoilet
Met de afbraak van de oude Edith Stein school ontstond er naast De Reiger ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Er wordt een nieuw dorpsplein gerealiseerd met daar omheen woningen”, weet Joop. Richting het nieuwe plein wordt het restaurant uitgebreid met zo’n 90 vierkante meter en extra terrasruimte. “Straks hebben we 125 zitplaatsen en is de ruimte meer geschikt voor brunches, bedrijfsontvangsten, recepties en verjaardagsfeestjes.” Bijzonder in de nieuwe opzet is ook de aanwezigheid van een invalidetoilet. “Er komt ook een hellingbaan, zowel binnen als buiten, zodat mindervalide mensen in een rolstoel ons restaurant goed kunnen bereiken. Gastvrijheid voor iedereen staat voorop”, benadrukt Joop.
Aan de zijde van het plein wordt ook de nieuwe cateringkeuken met kelder en opslag van in totaal 750 vierkante meter gebouwd. “De bevoorrading en het uitrijden van de cateringopdrachten gaat voortaan via de achterzijde van ons bedrijfspand.” Het kan wat Joop betreft allemaal niet snel genoeg gaan. “De laatste vijf tot zeven jaar zijn we sterk gegroeid. Het is tijd voor een nieuwe stap.”

Kijk voor meer informatie op www.eethuisdereiger.nl
Meer berichten