Open dag bij Kroef Asperges

  •   keer gelezen   Zakelijk
SINT ANTHONIS - Ze zijn er weer: overheerlijke asperges. Wie eens een kijkje wil nemen achter de schermen bij een aspergebedrijf, kan Hemelvaartsdag het beste afreizen naar Sint Anthonis waar John en Martje Kroef open dag houden in hun aspergebedrijf.

Om mensen te laten zien hoe het allemaal werkt, houden John en Martje donderdag een open dag. Aspergestekers, veelal scholieren uit de regio, laten zien hoe de groente uit het veld wordt gehaald. Vervolgens is het verwerkingsproces te zien: het wassen, schillen en verpakken. Mario Nilessen uit Sambeek maakt speciaal voor deze dag allerlei asperge-hapjes en er is een wijnproeverij.
De open dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Kroef Asperges is gevestigd aan de Sambeeksedijk 9, 5845 ES in Sint Anthonis. En voor al diegenen die het wel eens definitief willen weten: de lekkerste asperge kook je (met een beetje suiker en zout) afhankelijk van de dikte tussen de 4 en 8 minuten, gas af, deksel op de pan, 20 minuten in het kookvocht laten staan en smullen maar!

[image=137411]
Meer berichten