Creatieve pluim voor Brabantse ondernemers

  •   keer gelezen   Zakelijk
BOXMEER - Een mobiele telefoon op zonne-energie en een apparaat dat lucht ‘omtovert’ tot drinkwater. Deze en nog vele andere vernieuwende producten komen van Brabantse bodem. Een jaar lang volgt de provincie Noord-Brabant 27 Brabantse bedrijven uit de landelijke MKB Innovatie top 100. Onlangs reikte Lily Jacobs, gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant, deze innovatieve ondernemers een creatieve pluim uit.

De creatieve pluim bestaat uit een aanbod van één van de acht door de provincie Noord-Brabant en Syntens geselecteerde designbureaus. “Wij wilden deze ondernemers een vernieuwend cadeau meegeven. Voor een groep die zelf zo innovatief is, is dat behoorlijk lastig. Daarom ontvangen ze van ons een stukje ‘creatieve tijd’”, vertelt de gedeputeerde.

Ideeën
Drie ontwerpers kregen de kans hun ideeën onder de aandacht van de Brabantse ondernemers te brengen. Die varieerden van ‘Prezi’, een nieuwe vorm van presenteren, de ‘siteBuzz’, een apparaatje dat de virtuele acties van bezoekers van een website zichtbaar maakt, tot een visitekaartje met het logo of de naam in 3D. “Wij hebben bewust gekozen voor jonge Brabantse ontwerpers”, aldus Murk Peutz, regiodirecteur van Syntens. “Om hen een kans te geven, maar ook om hun verfrissende ideeën.”

Innovatief
Innovatieve ondernemers zijn goud waard voor de economie. Brabant scoort hoog als het om vernieuwend ondernemerschap gaat. Vooral bij het midden- en kleinbedrijf (MKB). In de landelijke MKB Innovatie Top 100 staan dit jaar maar liefst 27 ondernemers uit Brabant genoteerd, waarvan vijf in de top 10.

[image=158057]
Meer berichten