Prinses Máxima opent Biosciences Center

  •   keer gelezen   Zakelijk
BOXMEER – Tijdens een bezoek dat Prinses Maxima dinsdag bracht aan de vestiging van Intervet/Schering Plough in Boxmeer opende ze met één druk op de knop de nieuwe productielijn voor dierenvaccins in het Biosciences Center.

[image=154350]

Lang duurde het bezoek van de prinses overigens niet, want de belangstellenden op en buiten het Intervetterrein zagen haar in een sneltreinvaart voorbij flitsen. Dit tot teleurstelling van de nieuwsgierigen, die speciaal voor de charmante prinses waren gekomen.

[image=154373]

‘Wereldspeler’
De directie van het Boxmeerse bedrijf ontving behalve de prinses ook minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen en burgemeester Karel van Soest van Boxmeer. De minister complimenteeerde Intervet, dat al jaren een ‘wereldspeler’ is op het gebied van de ontwikkeling en productie van diergeneesmiddelen. Van de 350 vaccins die Schering Plough op de markt heeft, worden er ruim honderd in Boxmeer gemaakt.

[image=154381]

Intervet Schering-Plough
Het bedrijf dat afgelopen jaar meewerkte aan onder andere vaccins tegen Blauwtong werd ruim zestig jaar geleden opgericht door diervoederproducent Hendrix, ontwikkelde zich als Intervet en is sinds de afsplitsing van Akzo onderdeel van het Amerikaanse concern Schering-Plough.

[image=154377]
Meer berichten