Langenboom blij met winkel

  •   keer gelezen   Zakelijk
LANGENBOOM – Hoewel wat later dan de inwoners van Langenboom hadden gehoopt is het er dan toch eindelijk van gekomen: het dorp heeft zijn eigen dorpwinkel.

“De aanloop is geweldig. We lopen de hele dag van hot naar her. Maar daarvoor zijn we er ook ingestapt”, zegt een razend enthousiaste Leon van den Boom (41) die samen met zijn 38-jarige partner Petra de winkel runt.
De zaak werd woensdagavond officieel geopend en sindsdien loopt het storm. “Twaalf jaar geleden zijn wij hier komen wonen en toen ging de supermarkt net dicht”, vertelt een jonge inwoonster die haar winkelmand vult. Net als veel andere dorpsgenoten omarmt ze de komst van de dorpswinkel. “Het is fijn dat we in het eigen dorp boodschappen kunnen doen. Ja, het is echt een aanwinst”, zegt een andere winkelganger.
De komst is het resultaat van vijf jaar ‘trekken en sleuren’ van de dorpsraad van het 2300 zielen tellende dorp. De provincie gaf 50.000 euro voor de unit via de reconstructiepot en de gemeente Mill en St Hubert zorgde voor het grond- en funderingswerk en de aansluiting van de nutsvoorzieningen.
Van den Boom heeft zich aangesloten bij de formule Dagwinkel van Van Tol, die een compleet assortiment in de Langenboomse schappen legt. Ook kunnen klanten er ook terecht voor postzegels, telefoonkaarten, (retour)cartridges. “Maar we vestigen hier geen postagentschap”, bezweert hij.

[image=142826]

Meer berichten