Tunnelbedrijf neusje van de zalm

  •   keer gelezen   Zakelijk
MILSBEEK - Burgemeester De Loo opende onlangs het nieuwe tunnelbedrijf van CNC Grondstoffen in Milsbeek. In de moderne klimaatruimtes worden grondstoffen voor de champignonteelt geproduceerd.

[image=104284]

In het gloednieuwe en ultramoderne tunnelbedrijf vindt de productie van entbare en doorgroeide compost, waaruit champignons groeien, plaats. Het bedrijf (met afmetingen van 154 bij 64 meter) is het neusje van de zalm, en is uitgerust met een hightech luchtbehandelingssysteem waarmee amoniak uit de lucht wordt gezuiverd. Dat zorgt ervoor dat in de tunnels bijzonder milieu- en omgevingsvriendelijk entbare en doorgroeide compost geproduceerd wordt. Een speciale afzuigventilator zorgt voor afvoer van entsporen, waardoor het nieuwe tunnelbedrijf een gezond werkklimaat heeft.
De bouwwerkzaamheden bij CNC werden door omwonenden met argusogen gevolgd. Ontwikkelingen eind jaren tachtig lagen daaraan ten grondslag. Destijds werd de compost in de buitenlucht geproduceerd. Om de overlast terug te dringen werd de productie toen verplaatst naar Moerdijk. Over de jongste nieuwbouw werden de buurtbewoners vroegtijdig in een open dialoog betrokken en op de hoogte gesteld.
Meer berichten