Nieuwe Hema op Kastelenplein

  •   keer gelezen   Zakelijk
EINDHOVEN – Eindhoven krijgt er een nieuwe Hema bij. Woensdag opent de ruim 300 vierkante meter grote winkel op het Kastelenplein. Op 9 uur gaat de deur officieel open. Het is de vijfde Hema in Eindhoven.

[image=120380]

Het populaire warenhuis Hema heeft in Eindhoven al vestigingen in de Rechtestraat in het centrum, in Winkelcentrum Woensel, op de Woenselse Markt en in Meerhoven. De Hema is één van de oudste warenhuizen van ons land.
Op 4 november 1926 opende de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, kortweg H.E.M.A., de eerste winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Een warenhuis voor de gewone man waar producten werden verkocht tegen eenheidsprijzen van 10, 25 en 50 cent. Vanaf de eerste dag stond HEMA voor eenvoud, duidelijkheid, kwaliteit en eerlijkheid. In 1927 werd een winkel buiten Amsterdam geopend en één jaar later waren er al tien vestigingen. De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij kocht in 1930 in de Rechtestraat het pand links op de foto en voorzag dat van de reclame '25 ct eenheidsprijs 50 ct' om zo haar lage prijzen te benadrukken. In 1937 zou de bekende glaspui verschijnen. Inmiddels zijn er ruim 450 Hema-winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. HEMA was in de jaren ’50 de eerste franchiseorganisatie in Nederland en is nog steeds de grootste franchisegever van Nederland.

[image=120381]

[image=120382]
Meer berichten