Ondernemersprijs gaat naar een echte coach

  •   keer gelezen   Zakelijk
CUIJK - Directeur Hessel Hendriks is winnaar van de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2009. Gisteravond, tijdens de gala-avond in Schouwburg Cuijk, gooide de directeur van Jakom Cuijk zijn bescheidenheid voor even van zich af: “We zijn de beste geworden in wat we doen, ja.”

Daarmee ging de onderscheiding naar een man die zichzelf meer als coach ziet dan als leider. Daarin schuilt de kracht van de duizendpoot, die tussen zijn mensen staat en het beste in hen naar boven haalt. Jakom Cuijk is sinds 1986 specialist in het vervaardigen van assen en walsen. Uniek zijn de afwijkende maatvoeringen. De toepassingen zijn al even uiteenlopend en vinden wereldwijd aftrek. Innovatie is een grote kracht van het bedrijf.
Voor de twee andere genomineerden, het Brandweer Opleidings- en Trainings Centrum (BOTC) uit Boxmeer en het Millse BIA-beton, was er zilver. BOTC werd overigens ook winnaar van de publieksprijs. De Startersprijs ging naar Paul Walraven en Giel Poels van De Olijfboomspecialist in Overloon.

Meer berichten