Jacques Smits overhandigt Martijn Jansen (rechts) de nieuwe sticker. (foto: Jos Gröniger, Tekstbureau Ootersom)
Jacques Smits overhandigt Martijn Jansen (rechts) de nieuwe sticker. (foto: Jos Gröniger, Tekstbureau Ootersom)

Ondernemers Boxmeer: 'Wees loyaal, koop lokaal'

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Het lijkt vanzelfsprekend dat ondernemers lokale verenigingen, evenementen en initiatieven ondersteunen met een financiële bijdrage. Maar mogen de gulle gevers voor hun niet geringe sponsoring op een tegenprestatie rekenen? Met de sympathieke actie Wees loyaal, koop lokaal brengt  ondernemersvereniging Centrum Boxmeer de wederzijdse belangen onder de aandacht. In deze aflevering spart Jacques Smits met ondernemer Martijn Jansen (Jansen & Jansen) op de inmiddels welbekende rode fauteuils over de actie.

Door Jos Gröniger

Sinds kort prijkt de sticker op wandtegelformaat met slogan 'Wees loyaal, koop lokaal' op de deuren of etalageramen bij leden van Centrum Boxmeer. "Als ondernemer ben je maatschappelijk betrokken bij je omgeving. Meestal doe je dat in de vorm van sponsoring", zegt Martijn Jansen, die met herenmodezaak Jansen & Jansen meerdere Boxmeerse verenigingen sponsort en zich bewust is van het feit dat de steun hem ook een vorm van PR oplevert. De ondernemer uit de Steenstraat noemt de actie 'heel sympathiek'. "Ik denk ook dat dit initiatief een permanent karakter heeft en in ieder geval ook verdient." Ook beseft Jansen dat sponsoring niet automatisch leidt tot een wederdienst. "Het is ook moeilijk is om daar duidelijke afspraken over te maken. Met de vertegenwoordigers van de organisatie kan dat, en wordt het ook gedaan. Maar met de afzonderlijke leden is dat anders. Voor hen is het niet vanzelfsprekend producten of diensten bij een sponsor te kopen." 

Flow
Voorzitter Jacques Smits en Martijn Jansen spreken eensgezind de verwachting uit dat de actie positief begroet gaat worden in het Boxmeerse. Volgens Jansen is dat ook het resultaat van de koers die Centrum Boxmeer tegenwoordig vaart. "Ik heb aan de wieg gestaan van de omvorming de Boxmeerse Ondernemersclub naar het huidige Centrum Boxmeer. Dat is door de inspanningen van velen erg goed gelukt. Boxmeer zit weer in een positieve flow. En zo hoort het ook, we moeten positief zijn naar de mensen die een organisatie voor hun rekening nemen."

Meer berichten