Gerard van Well en Jan Thoonen houden weer een Regionale Ondernemers-  en Startersdag. (fotografie: Diana Derks)
Gerard van Well en Jan Thoonen houden weer een Regionale Ondernemers- en Startersdag. (fotografie: Diana Derks)

Startersdag in Boxmeer; ook voor gevestigde ondernemers

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Stichting Startersdag organiseert op zaterdag 19 maart van 10.00 tot 16.00 uur een nieuwe editie van de Regionale Ondernemers- en Startersdag. Deze editie vindt plaats in het Boxmeerse gemeentehuis. Jan Thoonen en Gerard van Well vertellen meer over dit evenement dat starters én gevestigde ondernemers volgens hen niet mogen missen.

Door Patricia de Ryck

"Er komt zoveel kijken bij het starten van een onderneming. Dan is het fijn dat er ondernemers uit je eigen omgeving zijn waar je advies aan kunt vragen", legt Van Well uit. Inmiddels staat de staat de Startersdag al voor de derde keer op de agenda in Boxmeer en ook in Cuijk, Gennep, Heumen en Druten hebben al diverse edities plaatsgevonden. Deze editie wordt in samenwerking met de Land van Cuijk gemeenten en Gennep georganiseerd.

Regionaal
Het idee voor de Startersdag komt van Thoonen. "In het verleden organiseerde de Kamer van Koophandel dit soort dagen in de regio, maar die maken al jaren een terugtrekkende beweging. Als je als starter uit het Land van Cuijk zo'n dag wil meemaken, moet je inmiddels al richting Arnhem en Eindhoven. In de praktijk blijkt dat maar weinig starters dat doen." Van Well: "Nederland kent steeds meer startende ondernemers. Kijk naar het aantal ZZP'ers; daar hebben we er al een miljoen van in Nederland. Van mondhygiënisten tot schoonheidsspecialisten tot stukadoors; allemaal mensen die goed in hun vak zijn, maar daarnaast als starter veel andere zaken op hun bord krijgen. Hoe moet je bijvoorbeeld een administratie inrichten? Welke risico's moet je verzekeren en waar klop je daarvoor aan? En waar vind je financiële middelen om die eerste investeringen te doen? Op al die vragen biedt de Startersdag antwoord."

Oriënteren
De dag is ook geschikt ter oriëntatie. "De afgelopen jaren hebben bedrijven veel afscheid genomen van personeel; een nieuwe baan vinden is niet altijd gemakkelijk. Een eigen onderneming starten is dan een optie. Het UWV, Belastingdienst en Sociale Zaken van de verschillende gemeenten zijn hier aanwezig, zodat er meer informatie gegeven kan worden over het starten vanuit een uitkeringssituatie", aldus Thoonen.
Er worden zo'n dertig standhouders verwacht in de hal van het gemeentehuis. Van Well: "Het aanbod is heel divers van een advocatenkantoor tot een accountant, beveiligingsbedrijf tot drukker, een bank en internetbedrijf, maar ook een gerechtsdeurwaarder en ga zo maar door. Alle vragen die starters hebben, kunnen ze in een laagdrempelige setting stellen aan de standhouders. De bedrijven zijn hier echt om informatie te brengen."

Ondernemers
Maar deze dag wordt niet alleen voor starters uit de regio georganiseerd, ook gevestigde ondernemers zijn hier aan het juiste adres. "In ieder gesprek kun je iets van elkaar leren. Het is een plek om te netwerken; om contacten te leggen, zodat we elkaar vervolgens weer verder kunnen helpen. In ons programma is daar rekening mee gehouden. We hebben over de dag drie verschillende lezingen, die juist voor ondernemers erg interessant zijn. De Startersdag is daarmee een verbindende schakel tussen het bedrijfsleven in Cuijk, Boxmeer, Gennep en de omliggende gemeenten", besluit Thoonen.

Meer berichten