Maaszicht in Grave gaat deels gesloopt worden. (foto: Annelies Graafsma)
Maaszicht in Grave gaat deels gesloopt worden. (foto: Annelies Graafsma)

Sloop voormalig zorgcomplex Maaszicht nog dit jaar van start

  •   keer gelezen   Zakelijk

GRAVE | De sloop van het woon-zorgcomplex Maaszicht in Grave start nog dit jaar. Mooiland en Van Wanrooij, de eigenaren, beginnen daarna met de herontwikkeling. "De historische kapel en alles onder de 'rode dakpannen' blijft behouden voor de toekomst. Na de sloop komen er woningen die moeten passen in de beeldkwaliteit van Grave", vertelt wethouder Eric Daandels (CDA).

Door Annelies Graafsma

Maaszicht staat al geruime tijd leeg. Antikraak is ingezet om verpaupering tegen te gaan. Het project Prinsenstal, zoals het zal gaan heten, is na de sloop van Visio en de ontwikkeling van het Wisseveld, het derde grote ontwikkelingsproject aan de rand van de historische binnenstad van Grave. Brabant Wonen en Mooiland, konden het eerder niet eens worden over de aanpak. Plannen, die eigenlijk al vóór de zomer van 2015 zouden worden gepresenteerd, bleven uit. Dat probleem is nu opgelost. Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling in Geffen heeft de locatie gekocht en de samenwerking tussen Van Wanrooij en Mooiland is tot stand gekomen.
De gemeente wil een integrale herontwikkeling voor de gehele locatie; een afgestemd scenario voor dit terrein is bepalend voor het aanzicht van Grave vanuit het zuiden, aldus de gemeente. Mooiland en Van Wanrooij zullen samen een gebiedsvisie ontwikkelen. De gemeente Grave heeft hiervoor het kader bepaald: 60 huurwoningen en 15 koopwoningen, waarbij getoetst wordt op duurzaam bouwen en beeldkwaliteit. Daandels: "De herontwikkeling is van belang voor de historische uitstraling van Grave aan de zuidzijde van het centrum. We willen zo snel mogelijk aan de slag. In 2017 moeten de bouwplannen er liggen."

Meer berichten