Volop bouwactiviteit op het Regionaal Bedrijventerrein Laarakker in Haps.
Volop bouwactiviteit op het Regionaal Bedrijventerrein Laarakker in Haps.

Jilisen: concrete interesse voor vestiging op RBL in Haps

  •   keer gelezen   Zakelijk

HAPS | Wethouder Maarten Jilisen houdt vertrouwen dat het Regionaal Bedrijventerrein Laarakker (RBL) op termijn volgebouwd zal worden. De gemeente Cuijk kreeg onlangs een bittere pil te slikken toen de verhuizing van zowel Hilckmann als Teeuwissen naar het bedrijventerrein in Haps van de baan was. "Er zijn op dit moment twee partijen die concrete interesse hebben om zich te vestigen op het RBL", benadrukt Jilisen (VVD).

"Ik zou graag zeggen om welke bedrijven het gaat, maar dat kan en mag ik helaas niet. Maar we merken wel dat door de vestiging van Danone-Nutricia op RBL het bedrijventerrein landelijk en zelfs internationaal in de aandacht staat van bedrijven", legt de wethouder uit. "Het RBL staat op de shortlist van twee partijen. De interesse is serieus en het gaat om bedrijven die meteen tien hectare of meer willen afnemen. Over de komst van één van de beide partijen denken we op redelijk korte termijn duidelijkheid te kunnen krijgen."
Directeur Olaf de Croon van RBL laat weten dat de ligging van het bedrijventerrein bijdraagt aan de interesse. "Er is een containerterminal dichtbij, net als twee vliegvelden en snelwegen. Bovendien is de prijs hier een stuk goedkoper dan in het westen", vertelt hij. "RBL is een product dat zichzelf begint te verkopen. We zeggen tegen niemand op voorhand nee, maar we zetten natuurlijk ook niet iedereen naast Danone. De partijen met wie we nu in gesprek zijn, passen ook prima binnen de AgriFood Capital. Onze regio is nu eenmaal sterk in aan de agrarische sector gelieerde bedrijven."

Meer berichten