Officiële start nieuwbouw CNC Grondstoffen in Milsbeek.
Officiële start nieuwbouw CNC Grondstoffen in Milsbeek.

Officiële start nieuwbouw CNC Grondstoffen in Milsbeek

  •   keer gelezen   Zakelijk

MILSBEEK | Burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep heeft vanochtend de officiële aftrap gegeven voor een groot nieuwbouwproject op het terrein van CNC Grondstoffen aan de Driekronenstraat in Milsbeek. CNC Grondstoffen investeert bijna 22 miljoen euro in de bouw van de nieuwe productiefaciliteiten. Directeur Tom van Wijk: "De nieuwe fabriek stelt ons in staat om de kwaliteit van onze doorgroeide compost verder te verbeteren. Ook besparen we jaarlijks 3 miljoen euro op transportkosten doordat we onze fabriek in Milsbeek zelfvoorzienend maken."

Hij vervolgt: "En we boeken milieuwinst: vanwege minder transportkilometers reduceren we de CO2-uitstoot met 2 miljoen kg CO2 per jaar." Burgemeester Peter de Koning vult aan: "Positief voor de lokale gemeenschap is dat de nieuwe fabriek straks werkgelegenheid biedt aan circa 12 personen. Ook zal er aanzienlijk minder vrachtverkeer zijn op de weg tussen Mook en Milsbeek."

IVC
In de nieuwe fabriek zal Indoor Verse Compost (IVC) worden geproduceerd. Dit is de grondstof voor doorgroeide compost, waarop champignons worden geteeld. De planning is dat de nieuwbouw in september 2017 gereed is voor gebruik. Voor de direct omwonenden zijn meerdere bijeenkomsten georganiseerd om de nieuwbouwplannen toe te lichten. Van Wijk: "Wij hechten veel belang aan de dialoog met onze omwonenden, juist ook vanwege ons verleden. Tot midden jaren '90 composteerden we in de openlucht, wat behoorlijke geuroverlast veroorzaakte. Tegenwoordig composteren we binnen in tunnels en maken we gebruik van ammoniakwassers en biobedden om het milieu te beschermen en de geuroverlast tot een minimum te beperken."

CNC Grondstoffen
CNC Grondstoffen is een van Europa's grootste leveranciers van doorgroeide compost en dekaarde voor de teelt van champignons. Door kennis, betrokkenheid en continu verbeteren, biedt het bedrijf kwalitatief hoogwaardige teeltsubstraten en diensten voor paddenstoelentelers.
De CNC-bedrijven bieden werkgelegenheid aan circa 460 medewerkers en hebben in Nederland vestigingen in Milsbeek, Moerdijk, Ammerzoden en Hedel. In Gosciejewo (Polen) wordt doorgroeide compost geproduceerd door dochterbedrijf Holpol-Compost. Kijk voor meer informatie op www.c4cholding.com.

Meer berichten