Ruud Veltenaar aan het woord tijdens BE2016. (foto: Patrick van Beek)
Ruud Veltenaar aan het woord tijdens BE2016. (foto: Patrick van Beek)

Business event 'BE2016': spraakmakend en inspirerend

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Zo'n vijfhonderd ondernemers en besluitvormers uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben donderdag een bezoek gebracht aan BE2016, het business event georganiseerd door Businessclub JVC Cuijk, Businessplatform CuBox, Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg, Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen en ZLTO. Een spraakmakende en inspirerende avond met thema 'business to the future'. Vanuit verschillende invalshoeken werd de toekomstige leefbaarheid (van de regio) belicht.

Vooral het openingsoptreden van de Young Talent Group deed veel stof opwaaien. Door middel van een soort begrafenisritueel namen zij afscheid van 'oeverloze overleggen en onuitgevoerde rapporten'. Wieke Vrijhoef van de Young Talent Group pleitte voor 'het lef om besluiten te nemen, te innoveren en echt mee te spelen'.
Onder de aanwezigen was veel enthousiasme over het inspirerende optreden van keynote speaker Ruud Veltenaar dat daarna volgde. Ook de TEDx bijdragen van Roger Engelberts, Berita Cornelissen, Jan Baltussen, Pauline Terwijn en Emile Willems kregen veel positieve waardering. De organisatie wilde volgens Peter Swinkels, directievoorzitter Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, de aanwezigen vooral inspireren en doordringen van de noodzaak om (samen) in actie te komen. Die boodschap is zeker overgekomen.

InnovatiePrijs 2016
Tijdens de avond maakte Bouwien Janssen-Kuijpers van de Rabobank de winnaar van de InnovatiePrijs 2016 bekend. De eerste prijs van 7.500 euro ging naar Accerion. De ondernemers ontwikkelden een technologie die het mogelijk maakt om mobiele robots en autonoom geleide voertuigen zelfstandig te positioneren en navigeren zonder dat daar infrastructuur in de omgeving voor nodig is. De tweede prijs van 5.000 euro was voor Cobra Adviseurs die een app bedachten om de waarde van groen in kaart te krijgen.

Meer berichten