Martien Graat
Martien Graat

Open dagen met marktje bij Tuincentrum Martien Graat

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Het is langzaamaan bekend, dat Martien Graag rond zijn tuincentrum in Cuijk een aantal tuinen heeft aangelegd. Deze tuinen zijn, tijdens de openingstijden van het tuincentrum, vrij toegankelijk. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni houdt hij een tweetal open dagen met een marktje.

Het oudste gedeelte is de rotstuin, waar twee vijvers in liggen en ook volop rotsplanten groeien.
Verder naar achter is de oude kas, destijds het begin van het tuincentrum, ook een plaats waar planten, maar ook vogels en insecten, padden en salamanders, zich in hun element voelen. De route voert verder langs rozen en 'het groene punt', een grasstrook die leidt naar de lange tuin langs de spoordijk. Deze werd ooit ingericht als rozentuin, maar is uitgegroeid tot een tuin waarin allerlei planten hun plek hebben gevonden. Ook vogels, hommels, bijen en vlinderen vertoeven er graag. De spoordijk is een verhaal apart; lastig om vochtig te houden, spannend om te ontdekken wat er wil groeien. Wat het ene jaar een succes is, wil het volgende jaar niet bloeien. Het stukje Engelse tuin, een groene grasstrook met aan beide zijden oplopende borders, is de moeite meer dan waard.

Open dagen
Tuincentrum Martien Graat aan de Heeswijksestraat 4 in Cuijk houdt de jaarlijkse open dagen op zaterdag 4 juni (10-17 uur) en zondag 5 juni (10-16 uur). Niet alleen keramiek, mozaïek en beelden, maar ook glas-in-lood, sieraden maken, kantklossen, gehaakte knuffels; er zullen meerdere kramen aanwezig zijn met natuurlijk een divers aanbod aan handgemaakte decoratieve objecten. Meer informatie via tel. (0485) 31 60 97 of www.tuincentrummartiengraat.nl.

Meer berichten