Burgemeester Bruls van Nijmegen (links) ontving de eerste plant bij Intratuin Malden.
Burgemeester Bruls van Nijmegen (links) ontving de eerste plant bij Intratuin Malden.

Intratuin viert Green Capital met alle inwoners van Nijmegen

  •   keer gelezen   Zakelijk

MALDEN | Nijmegen heeft vorige week woensdag de titel Green Capital 2018 in de wacht gesleept. De stad nam het in de finale in de Sloveense hoofdstad Ljubljana op tegen 's Hertogenbosch en de Zweedse stad Umea. Niet alleen burgemeester Bruls laat weten trots te zijn, maar ook Intratuin Malden is blij dat het Nijmegen is gelukt deze prachtige titel te mogen dragen. 

De titel mag alleen gedragen worden door gemeenten die voorop lopen in groen beleid zoals onder andere duurzame energie, openbaar vervoer en fietsmogelijkheden. Joep Ebben, eigenaar van Intratuin Malden, is blij dat zijn winkel zich in deze groene omgeving bevindt. "De omliggende bewoners voelen zich thuis tussen het groen, dit is precies het gevoel wat Intratuin ook wil creëren."

'Veel groen in je leefomgeving'
Nijmegen heeft de laatste jaren veel bereikt op het gebied van duurzaamheid. Dat geldt niet alleen voor de gemeente maar o.a. ook voor de bedrijven in en rondom de stad. Intratuin probeert in alle ontwikkelingen het groen en duurzaam denken centraal te laten staan. Joep Ebben: "Het is belangrijk om veel groen in je leefomgeving te hebben, we leven ten slotte van en met de natuur!"  
Intratuin overhandigt Burgemeester Bruls symbolisch een vaste plant wat staat voor het startsein om deze prestigieuze groene prijs met alle inwoners van Nijmegen te vieren. Daarom is het t/m zaterdag 9 juli mogelijk om als bewoner van de gemeente Nijmegen, op vertoon van je identiteitsbewijs, een gratis plant op te komen halen in de winkel aan de Rijksweg te Malden. Joep: "We roepen alle inwoners op om Nijmegen samen nog groener te maken!"

Meer berichten