LVCNET-voorzitter: In februari 2017 duidelijkheid over aanleg glasvezel in het Land van Cuijk.
LVCNET-voorzitter: In februari 2017 duidelijkheid over aanleg glasvezel in het Land van Cuijk.

In februari 2017 duidelijkheid over aanleg glasvezel LVCNET

  •   keer gelezen   Zakelijk

LAND VAN CUIJK | In februari 2017 moet duidelijk zijn of er een glasvezelnetwerk aangelegd zal worden in het Land van Cuijk. LVCNET gaat de komende maanden verschillende scenario's uitwerken om tot een aanlegplan te komen dat de goedkeuring kan dragen van de vijf gemeenten. "In december weten we welke scenario's kansrijk zijn", aldus LVCNET-voorzitter Hugo Bens op de eigen website.

In totaal schreven één op de drie inwoners van het Land van Cuijk zich in voor glasvezel in hun dorp. Vooral in de kleinere kernen was er veel vraag naar glasvezel (49%). In Boxmeer, Cuijk en Grave bleek de behoefte echter een stuk kleiner, met respectievelijk 14, elf en 17 procent. Hoewel het gemiddelde inschrijvingspercentage (33%) niet overeenkomt met de gestelde doelstelling, ziet Bens wel kansen om glasvezel alsnog te realiseren. "Het definitieve percentage kan nog iets afwijken. Zo zien we bij andere glasvezelinitiatieven in het land het aantal abonnementen tijdens de aanleg met vijf tot tien procent doorgroeien. Dat soort informatie nemen we mee in het aanlegplan dat we de komende maanden gaan uitwerken. We hebben nu abonnees die verspreid zijn over het hele Land van Cuijk. Op die basis weten we de kosten en kunnen we concrete afspraken maken over de financiering."

Garantstelling
De aanleg moet mede gefinancierd worden met behulp van een garantstelling door de vijf gemeenten. De grote vraag is of de gemeenteraden zullen instemmen. Eerder was er al kritiek op de verschuiving van de inschrijfdatum en in Boxmeer en Cuijk (grootste kernen) is de animo nihil.

Meer berichten