De organisatie van De Gezondheidsbeurs: Angelique Peppinck, Aik Ducaat en Olga Verweijen.
De organisatie van De Gezondheidsbeurs: Angelique Peppinck, Aik Ducaat en Olga Verweijen.

'Gezondheidsbeurs is voor iedereen 'n leuk dagje uit'

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Het is een kwestie van de spreekwoordelijke puntjes op de i zetten, maar voor de rest ligt alles op schema voor de allereerste editie van de Gezondheidsbeurs, die op zaterdag 24 en zondag 25 september plaatsvindt in het Ebben Inspyrium in Cuijk. "Elf maanden geleden was de uitdaging: lukt het ons om gezondheid in de breedste zin van het woord uit te gaan dragen op een beurs? Met 80 exposanten zijn we daar in geslaagd", verzekert eventmanager Aik Ducaat van de Gezondheidsbeurs.

Door Martijn Schwillens

De organisatie heeft er bewust voor gekozen om de toegang tot de beurs gratis te maken. "We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden", onderstreept Aik. "De beurs is bedoeld voor iedereen die woont, werkt en leeft in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Het moet een gezond dagje uit worden en onder alle bezoekers verloten we een ballonvlucht."

Thema's
De beursvloer wordt ingericht aan de hand van acht thema's die het onderwerp gezondheid in de breedste zin uitdragen. "Beauty en wellness, zorg en welzijn, maar ook eten en drinken en dienstverlenging en maatschappij. Heel divers dus.", weet Aik. "Zo vliegen we het onderwerp ook aan, want het draait écht om gezond zijn en gezond blijven, en niet alleen om herstel. Juist vanwege die insteek waren bedrijven, verenigingen en organisaties direct enthousiast over het concept. De tachtig exposanten dragen niet alleen zorg voor kennisvoorziening, daarnaast hebben zij leuke initiatieven uitgedacht. Er zal veel interactie zijn."
Aik licht er -als voorbeeld- drie initiatieven uit. "We hebben een heus Mobiliteitsplein, waar Hans Lemmens mensen uitnodigt om elektrische fietsen uit te proberen en ook Oostendorp Autogroep neemt deel. Zij presenteren een nieuw hybridemodel en hebben een route uitgezet door het Land van Cuijk. Mooi vind ik ook de Land van Cuijk-stand, die een podium bieden aan gemeentelijke organisaties als CJG, JOGG, GGD en wijkteams. En dat zijn slechts drie voorbeelden van de uiteenlopende initiatieven die we gezamenlijk met standhouders hebben ontwikkeld."
Natuurlijk zijn kinderen ook welkom: "Als een ouder een gesprek wil op één van de stands, kan hij of zij gratis terecht bij de kinderopvang. XXS Kinderopvang en 1.2.B-fitt verzorgen die en hebben een sportief parcours uitgedacht. Dat past ook prima bij ons thema."

Randprogramma
Interessante gastsprekers en randactiviteiten maken 'een dagje uit' compleet. "We hebben gastsprekers van Vrouwenpoli Boxmeer en Team Netwerk Positieve Gezondheid, maar er zijn bijvoorbeeld ook yogasessies en op het Smaakplein houdt Martien Bos van het Smaakcentrum de Keukenbazen Battle 2016. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen hier hun recepten uitwerken en bezoekers de heerlijkheden laten proeven. Last but not least worden ook de regionale verenigingen betrokken bij de beurs. Zo kan er door een ludieke winactie een mooi geldbedrag voor de clubkas worden gewonnen!"
De Gezondheidsbeurs wordt op zaterdag 24 en zondag 25 september (10.00-17.00 uur) in het Ebben Inspyrium te Cuijk georganiseerd. De toegang is gratis. Meer info via www.degezondheidsbeurs.nl en Facebook.

Meer berichten