Brigitte van der Aa-Liebregts opent donderdag de deuren van Bloemen van Brigitte in Cuijk. (foto: Diana Derks)
Brigitte van der Aa-Liebregts opent donderdag de deuren van Bloemen van Brigitte in Cuijk. (foto: Diana Derks)

Bloemen van Brigitte opent nieuwe winkel in Cuijk

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Bloemen van Brigitte verhuist van Beers naar Cuijk. Aanstaande donderdag om 09.00 uur opent Brigitte van der Aa-Liebregts de deuren van haar nieuwe bloemenzaak aan de Molenstraat 23 in het Cuijkse centrum. Op deze voor haar – maar ook voor vele klanten – vertrouwde plek kijkt ze uit naar de toekomst.

Door Patricia de Ryck

"Op deze plek zat de bloemenzaak van Hennie en Gerry Arts", vertelt ze enthousiast. "Jarenlang heb ik hier met veel plezier gewerkt. Ik kon mijn creativiteit er altijd de vrije loop laten gaan, maar ik wilde meer. Na een tijdje voor een andere bloemenzaak gewerkt te hebben, besloot ik ruim zes jaar geleden voor mezelf te beginnen."

Tevreden
Brigitte neemt ons mee terug in de tijd. "De eenvoudige schuur naast ons huis toverden we om tot een sfeervolle winkel, waar ik naast bloemen en planten ook allerlei accessoires verkocht. Voor die eerste jaren was dat perfect, maar nu is Bloemen van Brigitte veel groter dan de schuur aankon. Hier in Cuijk heb ik niet alleen meer ruimte voor mijn aanbod, maar ook meer plek om te werken. Ik zal daarbij geholpen worden door drie ervaren, gedreven bloemisten: Emmy, Silvia en Anne. Samen zorgen we ervoor dat iedere klant tevreden de zaak verlaat."
Klanten die in het verleden bij Hennie en Gerry Arts in de zaak kwamen, zullen wel even vreemd opkijken. Brigitte legt uit: "We zijn nogal rigoureus te werk gegaan. De muren staan nog overeind, maar de rest is onherkenbaar. In deze winkel staat het ambacht van de bloembinder centraal. Iedereen kan bloemen verkopen, maar weinigen kunnen er ook een mooi boeket van schikken. Hoe wij dat doen, laten we live zien in onze bloembinderij in het hart van de winkel. Daarom horen we ook thuis in de Molenstraat; hier zitten zoveel ondernemers mét vakkennis."

Goede kwaliteit
Bloemen van Brigitte verkoopt niet zomaar een bosje of bloemstuk. "Ik maak een boeket van goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. Ik hoor vaak dat mensen zich herkennen in datgene wat ik gemaakt heb; dat geldt bij een fleurig bruidsboeket, maar ook bij rouwwerk. Voor welke gelegenheid het ook is; iedereen verdient de mooiste bloemen. Daarvoor worden iedere nacht – of vroeg in de ochtend - de bloemen vers van de veiling bij ons afgeleverd."
Maar Bloemen van Brigitte biedt meer. Zo kan men in de winkel kiezen uit een ruime keur aan planten. Maar ook het aanbod aan woonaccessoires en cadeauartikelen is in deze Cuijkse speciaalzaak enorm. "Daar beginnen we mee, maar voor de toekomst heb ik nog duizend ideeën. Zo gaan we zeker evenementen in de tuin organiseren", besluit Brigitte.

Info: Bloemen van Brigitte, Molenstraat 23, Cuijk, tel. (0485) 35 11 35, www.bloemenvanbrigitte.nl.

Meer berichten