Riekie en Hennie van Heumen- van Orsouw.
Riekie en Hennie van Heumen- van Orsouw. Foto: Sarai van Well

'Ik heb haar een zoen gegeven ter felicitatie'

112 1.772 keer gelezen

OSS | Het was liefde op het eerste gezicht. Op 17 mei vierden Hennie (83) en Riekie (84) van Heumen- van Orsouw hun zestigjarig huwelijk. "Het geheim van een goed huwelijk is geven en nemen", vertelt Hennie.

door Saraï van Well

Het echtpaar leerde elkaar kennen op de politiehondensportvereniging 'de Verdediger' in 1956. Hennie werkte als kok bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij een koninklijke onderscheiding voor kreeg, en nodigde Riekie uit. "Tijdens het evenement sprong de vonk over", vertelt een enthousiaste Riekie. Het was liefde op het eerste gezicht. Na twee jaar stapte ze in het huwelijksbootje en kregen ze twee zoons en een dochter. Inmiddels zijn daar ook zeven kleinkinderen en een achterkleinkind bijgekomen.

Humor
Het geheim achter een goed huwelijk zit hem in het geven en nemen, stelt het echtpaar. "Hij iets meer dan ik", lacht Riekie. Humor speelt een belangrijke rol. "We hebben ook veertig jaar carnaval gevierd. Hennie is een van de oprichters van de Osse Krinkelkoppen." Ze koesteren er mooie herinneringen aan. "Het jaarlijkse carnaval is zeker een hoogtepunt, maar ook de vakanties die we met onze vriendengroep met de bus hebben gemaakt."

Diamanten huwelijk
Het echtpaar viert het diamanten huwelijk met een bezoekje van de burgemeester en een feest met de familie. "Ook hebben we veel kaarten gekregen van familie en vrienden." Een cadeautje voor elkaar kopen doen ze niet. "Ik heb haar een zoen gegeven ter felicitatie", vertelt Hennie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant