Logo kliknieuws.nl/oss
Onderzoek in de Berghemseweg.
Onderzoek in de Berghemseweg.

Emotionele ondernemer 't Berghje toont enorme schade: 'Er moeten mensen zijn die iets gezien hebben'

  •   keer gelezen   112

OSS | De schrik zit er nog goed in bij Antoine van den Bergh en zijn vrouw. De uitbater van Café Zaal 't Berghje aan de Berghemseweg in Oss maakte dinsdagnacht een aanslag met een explosief mee. Dat explosief werd door een man met een bivakmuts voor zijn café/woning gelegd en er ontstond een enorme knal. In de wijde omtrek was de explosie te horen. Niemand raakte wonder boven wonder gewond.

door Leon Voskamp

Een deel van de Berghemseweg was tot woensdagmiddag afgesloten voor verkeer vanwege het onderzoek van de recherche. Op het moment dat we Van den Bergh spreken, is pas echt duidelijk hoe groot de schade is. Er is in de stoep een krater te zien door de ontploffing, er zitten gaten in de rolluiken en auto's in de straat hebben schade. We gaan met de Osse ondernemer terug naar afgelopen nacht, toen hij samen met zijn vrouw op de bank zat. "Agenten hebben tegen ons gezegd dat de rolluiken onze levens hebben gered. Waren die er niet, dan hadden ze ons in lijkkisten naar buiten kunnen dragen." Hij laat op zijn telefoon beelden zien van de ontploffing. Er is een man te zien met een bivakmuts die een explosief op de grond legt, maar vervolgens even wegloopt omdat er een auto aankomt. Iets later keert hij terug en als hij vlucht, volgt binnen vier seconden de ontploffing. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat de verdachte zelf ook verwondingen heeft opgelopen.

Getuigen
Volgens Van den Bergh moeten er mensen zijn geweest die iets gezien hebben. "Het was voor de explosie nog druk op straat met auto's, brommers en fietsers. Er zijn al mensen in de Berghemseweg geweest die informatie hebben doorgegeven aan de politie. Wat ook opvallend is dat tegenover het pand een Citroën staat die wegrijdt rond het moment van de explosie. Maar het kan ook zijn dat de bestuurder bezig was met Pokémons vangen, want hiervoor is een checkpoint. Er zijn zo vaak mensen die daarom hier 's nachts staan. We hopen dat de automobilist zich meldt bij de politie, want die moet iets gezien hebben." De politie is bereikbaar via (0900) 88 44.

Meer berichten