Onderzoek in de Listzgaarde. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
Onderzoek in de Listzgaarde. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
update

Poolse verdachte (26) van dood Ossenaar uitgeleverd aan Nederland

  •   keer gelezen   112

UPDATE: De 26-jarige Pool is afgelopen woensdag uitgeleverd aan Nederland. De rechter-commissaris heeft bepaald dat hij veertien dagen langer vast moet zitten.


OSS | Twee Poolse mannen (37 en 26 jaar) zitten sinds enkele weken in hun geboorteland vast voor de vermoedelijke betrokkenheid bij de dood van een 63-jarige bewoner van een flatwoning aan de Lisztgaarde in Oss. De man werd zaterdagavond 23 februari met geweld om het leven gebracht. Familieleden vonden hem in zijn woning. 

Nadat zijn lichaam werd gevonden, startte een rechercheteam met het onderzoek. De verdachten kwamen in beeld dankzij goede bewakingsbeelden uit de flat en zeer uitgebreid forensisch onderzoek in en om het appartement van het slachtoffer. Daarnaast werden getuigen gehoord en werd er gesproken met mensen uit de omgeving van de Ossenaar. Uit het onderzoek kwam de vermoedelijke identiteit van de twee Poolse mannen naar voren. Ze werden internationaal gesignaleerd en de Poolse politie wist ze te traceren en op 6 maart van 15 maart aan te houden. De familie van het slachtoffer is ingelicht. Het kostte het onderzoeksteam echter tot eind vorige week om de definitieve bevestiging te krijgen dat deze mannen ook daadwerkelijk de door hen gezochte verdachten betroffen, meldt de politie. 'Beide verdachten zitten sinds hun aanhoudingen in een Poolse cel. De overleveringsprocedures om beide mannen aan Nederland uit te leveren zijn in volle gang. Dit neemt de nodige tijd in beslag en een rechter in Polen moet daarin een beslissing nemen. Omdat de oudste verdachte in Polen nog een gevangenisstraf uit moet zitten, zal hij waarschijnlijk pas later dit jaar worden uitgeleverd', aldus de politie.

Motief
Waarom de Ossenaar om het leven is gebracht, is nog onduidelijk. Uit onderzoek is gebleken dat de oudste verdachte het slachtoffer kende. Een motief in de relationele sfeer wordt daarom niet uitgesloten. Het onderzoek gaat door. Tips zijn nog steeds welkom via (0900) 88 44 of anoniem via (0800) 70 00.

Meer berichten