Logo kliknieuws.nl/oss
Foto: Ties van Dooren

Voorwaardelijke celstraf voor bezit van bijna twee miljoen illegale sigaretten

  •   keer gelezen   112

's HERTOGENBOSCH | Zeven mannen uit Oekraïne zijn vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De mannen verbleven in een loods in Lithoijen waar bijna twee miljoen illegale sigaretten lagen opgeslagen. 

De mannen houden vol niets af te weten van de illegale sigaretten die de politie vorig jaar aantrof bij een doorzoeking in het pand. Daar trof de politie naast de Oekraïners een productieruimte aan waar onder meer 1.680 tabak en 1,7 miljoen sigaretten lag. De mannen beweren dat zij hadden betaald om vanuit hun thuisland naar Nederland te worden gebracht om in de bouw te gaan werken. Ze waren in de loods ondergebracht tot ze aan het werk konden. 

De politierechter geloofde niets van het verhaal dat de mannen geen weet hadden van de aanwezigheid van illegale sigaretten. Ze zijn daarom veroordeeld voor het bezit van illegale goederen. Voor betrokkenheid van de productie van de sigaretten was volgens de rechter onvoldoende bewijs. Met de eis van de officier van justitie om de mannen een gevangenisstraf van negen maanden hiervoor op te leggen, gaat de rechter niet mee. De rechter is van mening dat het lijkt dat de mannen werden uitgebuit. Ze zaten in een loods waar ze niet uit konden en mochten geen telefoons hebben. 

Meer berichten