Afbeelding

Dronken Ossenaren wisselen al rijdend van zitplaats in auto

112 3.649 keer gelezen

OSS | De politie heeft maandagnacht rond 2.10 uur twee Ossenaren aangehouden. Ze zaten in een bestelbus die door rood reed op de kruising Euterpelaan en Dr. Saal van Zwanenbergsingel.

Surveillerende agenten volgden de bestelbus, maar deze verhoogde al slingerend de snelheid. Toen ze een stopteken kregen, reed het voertuig de rotonde op. De stoepranden werden geraakt en rijdend op twee wielen werd maar net een lantaarnpaal gemist. Hierna kwam de bestelbus tot stilstand.

Gewisseld
Agenten zagen dat de bestuurder niet achter het stuur zat toen er door rood werd gereden. De verklaring voor het slingerend rijden zat hem onder andere in het wisselen van positie tussen bestuurder en bijrijder.

Dronken
Uit een blaastest bleek dat een 36-jarige Ossenaar 1005 ug/l blies. Een 29-jarige plaatsgenoot blies 1000 ug/l. Het rijbewijs van de 36-jarige Ossenaar werd direct ingevorderd en de 29-jarige man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Ook kregen ze verbalen voor het negeren van het rode verkeerslicht en het niet dragen van de autogordel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant