Logo kliknieuws.nl/oss
Grote politiemacht op woonwagenkamp Lith. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
Grote politiemacht op woonwagenkamp Lith. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
update

Vuurwapen aangetroffen op woonwagenkamp Lith, gestolen auto's bij Oss' bedrijf

  •   keer gelezen   112

LITH | De doorzoeking van het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith wordt vandaag (vrijdag) waarschijnlijk afgerond. De bewoners kunnen dan terug naar hun woningen. Gisteren werden er acht handgranaten aangetroffen en de politie meldt nu dat een specialist van Defensie 's avonds in een verborgen ruimte van een auto een vuurwapen heeft aangetroffen. Bij de doorzoeking bij een bedrijf aan de Scheldestraat in Oss zijn meerdere voertuigen in beslag genomen. Een aantal auto's bleek te zijn gestolen. Op deze locatie werden auto's omgekat, denkt de politie.

Handgranaten in Lith gevonden. (Foto: Politie Oost-Brabant)

In het kader van Operatie Alfa werd op het Lithse kamp door meer dan 100 mensen gezocht naar drugs, wapens en geld. Het kamp is met 700 meter aan hekwerk volledig afgesloten voor onderzoek. Er werd niemand gearresteerd. De politie heeft wel een vierde verdachte op het hoog, maar hij was niet in Lith aanwezig. Ook niet op het vakantiekamp in het Friese Sumar, waar een arrestatieteam een chalet binnenviel. Naar de verdachte wordt nog gezocht. In het chalet werd onder een matras een vuurwapen aangetroffen. Het onderzoek in het chalet is afgerond. Het Openbaar Ministerie en de politie geven aan dat het vakantiepark niet wordt gelinkt aan criminele activiteiten van de familie. 

Zoektocht in Oss. Foto's: Gabor Heeres / Foto Mallo

Operatie Alfa
Vorige week woensdag begon Operatie Alfa bij een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Drie mannen van een familie werden opgepakt (48, 26 en 55 jaar). De verdachten -familie van de bewoners in Lith- zitten in alle beperkingen. In Oss werden flinke hoeveelheden geld, drugs en wapens gevonden. Afgelopen maandag werden een woning aan de Koolzaadweg in Berghem en een transportbedrijf aan de Spaanderstraat in Berghem doorzocht. Bij de doorzoekingen in Berghem zijn onder andere harddrugs en chemicaliën aangetroffen. Daarnaast lagen grote hoeveelheden chemisch afval, mogelijk afkomstig van een drugslab. Tevens werden materialen gevonden die voorkomen in drugslabs. Dinsdag werd gezocht in een weiland aan de Rottenstraat in Macharen en bij een pand aan de Hoogveldsestraat in Oijen, maar daar werd niets aangetroffen. 

Nieuwe acties
Het is nog onduidelijk of er meer doorzoekingen gaan plaatsvinden. "Wij hebben sinds vorige week veel wapens, drugs en geld gevonden, dus wij hebben nog genoeg te onderzoeken. Eerder hebben wij gezegd dat nieuwe arrestaties niet zijn uitgesloten en dat geldt nog steeds", aldus de onderzoeksleider.

Meer berichten