Logo kliknieuws.nl/oss

Tips om het woninginbrekers erg lastig te maken

  •   568 keer gelezen   112

Inbrekers zijn in deze donkere wintermaanden flink actief. Vooral in de vooravond vinden er inbraken plaats. Als er geen licht brandt in de woning, weet een inbreker dat er zeer waarschijnlijk niemand thuis is.

Het is om belangrijk is om 112 te bellen bij een verdachte situatie. "Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets", meldt de politie.

Afsluiten
Laat thuis een lamp aan als het donker is. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Het is ook slim om een automatische lichtschakelaar in te stellen. Camera's zorgen er ook voor dat inbrekers er eerder voor kiezen een woning voorbij te lopen. Sluit altijd ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Goed hang- en sluitwerk zorgt voor 90 procent minder kans op een inbraak. Doe ook de poort op slot en zorg voor verlichting in de tuin. Een schuifpui is inbraakgevoelig en breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan. Zorg ervoor dat struiken niet te hoog zijn. Zo kunt u voorbijgangers goed zien en ook de omgeving in de gaten houden. Zet geen containers, ladders of andere hulpmiddelen bij uw woning. Die maken het makkelijk om naar binnen te klimmen. Vraag de buren om uw huis in de gaten te houden als u een dagje weg bent. Het is ook slim om je aan te melden bij een WhatsApp-groep van de buurtpreventie of deze op te starten.

Waardevolle spullen
Leg waardevolle spullen niet in het zicht. Pas ook op met het opbergen van huissleutels. Niet onder een deurmat of in een bloempot; inbrekers kennen deze 'verstopplekken' ook. Hang ook nooit een adreslabel aan een sleutelbos. Als u uw sleutels kwijt bent, is het voor de inbreker niet moeilijk om uw huis te vinden.

Meer berichten