Logo kliknieuws.nl/oss
Er is tijdens onderzoek veel gevonden door de politie. (Foto: www.politie.nl)
Er is tijdens onderzoek veel gevonden door de politie. (Foto: www.politie.nl) (Foto: )

Geffenaar opgepakt in onderzoek naar criminele organisatie achter dodelijk drugslab

  •   6680 keer gelezen   112

GEFFEN | Vijf mannen zijn dinsdagochtend aangehouden omdat ze verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie. Ze zouden zich onder andere bezig houden met de grootschalige productie en handel in synthetische drugs. Eén van de arrestanten is een 59-jarige man uit Geffen. Ook werden mannen uit Culemborg en Tiel opgepakt. Er werd onderzoek gedaan in woningen, auto's en garagebedrijven. Er werden onder andere amfetamine aangetroffen.

Eerder werden al twaalf andere mannen opgepakt. De organisatie kwam in beeld door intensief rechercheonderzoek in drugslabs in Hechtel-Eksel (B) en Esch. Ook werd een opslaglocatie in Rilland opgerold. Daar lagen ketels, tientallen jerrycans met chemicaliën zoals zoutzuur en methanol. In Hechtel-Eksel (België) kwamen op 29 januari van dit jaar drie mannen om het leven. Ze waren vermoedelijk als laborant aan het werk en hadden teveel koolmonoxide binnengekregen. De slachtoffers kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard. In de televisieprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd aandacht aan de zaak besteed.

Risico's
De politie waarschuwt op de eigen website voor de gevaren van een drugslab. 'Een drugslab in je omgeving brengt grote veiligheidsrisico's met zich mee en er gaat een criminele wereld achter schuil. De aanpak hiervan heeft prioriteit voor ons. Heb je een vermoeden dat er ergens een lab actief is, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Meld het meteen en bel 112. Blijf je liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op (0800) 70 00.'

Meer berichten