Celstraf na diefstal bij stiefvader en overval op 79-jarige stiefopa | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

Celstraf na diefstal bij stiefvader en overval op 79-jarige stiefopa

  •   keer gelezen   112

Een 21-jarige Helmonder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. Een medeverdachte van 22 uit Nijmegen kreeg een celstraf van 4 jaar, waarvan 16 maanden voorwaardelijk. Samen roofden ze de kluis van de stiefvader van de Helmonder leeg en pleegden ze een overval op de vader van deze stiefvader.

Na de diefstal van 26.500 uit de kluis dachten ze dat er in de woning van de vader van zijn stiefvader ook veel contant geld lag. Eind december 2018 reden ze naar de woning in Maren-Kessel. De Nijmegenaar ging naar binnen, de Helmonder stond op de uitkijk. Het 79-jarige slachtoffer werd met een mes bedreigd en liep door een val een hersenbloeding op. Beide verdachten verleenden geen eerste hulp en sloegen op de vlucht. Ze namen 1.200 euro mee en maakten dat op tijdens Oud en Nieuws. Het slachtoffer heeft nog steeds veel last van de overval.
De rechtbank legde de oudste verdachte een gedeeltelijke voorwaardelijke celstraf op, omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Wel moet hij zich laten begeleiden door de reclassering en zich laten behandelen bij de GGZ en een verslavingsinstelling. Beide verdachten moeten naast hun celstraf 26.500 euro terugbetalen en een schadevergoeding van ruim 11.000 euro aan het slachtoffer.

Meer berichten