Logo kliknieuws.nl/oss

Celstraf en rijontzegging voor appende man die dodelijk ongeval veroorzaakte

  •   1185 keer gelezen   112

ARNHEM | Een 46-jarige man uit Zaltbommel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden en een rijontzegging van 3 jaar. Op 5 juli 2019 reed hij tijdens de avondspits op de A2 bij Beesd achterop de auto van een 24-jarige vrouw uit Oss. Ze overleefde dit ongeval niet. De man keek tijdens de laatste halve minuut voor het ongeval op zijn telefoon.

De man zag een zogenoemde ‘stop-en-go file’ niet. Hij reed met 128,5 kilometer per uur met zijn voertuig tegen de auto van de Osse, die bijna stil stond en door de klap tegen een auto ervoor botste. De laatste halve minuut voor het ongeval typte hij een bericht op zijn telefoon, waarbij het scherm 34 keer werd aangeraakt. Er is geen noodremming geweest.
Volgens de rechtbank heeft de man zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam gehandeld door van de ruim drie minuten voor het ongeluk bijna de helft op zijn telefoon actief te zijn geweest. De rechtbank ziet wel dat het ongeval veel impact op hem heeft gehad. Hij had een blanco strafblad en verklaarde zijn rijgedrag te hebben aangepast. De hoge mate van schuld maakt dat de rechtbank in de persoonlijke omstandigheden van de man onvoldoende aanleiding ziet om van het landelijk uitgangspunt van 8 maanden celstraf en een rijontzegging van 3 jaar af te wijken.

Meer berichten