Celstraf voor Geffenaar na misbruik van dochter (17) | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch veroordeelde de Geffenaar tot een celstraf.
Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch veroordeelde de Geffenaar tot een celstraf.

Celstraf voor Geffenaar na misbruik van dochter (17)

  •   keer gelezen   112

GEFFEN | Een 57-jarige man uit Geffen is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden celstraf. Hij kreeg de straf vanwege het misbruiken van zijn minderjarige dochter. De rechtbank had de Geffenaar eerder een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

De dochter kwam in het voorjaar van 2015 bij haar vader wonen. Kort daarvoor hadden ze elkaar voor het eerst ontmoet. Het meisje was toen 17 jaar en bevond zich in een mentaal kwetsbare situatie. Het misbruik begon die tijd en dat over een periode van enkele maanden.

Ontucht
De rechtbank kon niet vaststellen dat de dochter werd gedwongen om seksuele handelingen te verrichten. Er is geen bewijs voor geweld of bedreiging. Het gerechtshof constateert wel dat er sprake was van overwicht van de vader op zijn dochter, maar die omstandigheden zijn onvoldoende om aan te nemen dat zij zich niet kon verzetten. De man werd vrijgesproken van verkrachting. Het hof vindt bewezen dat de Geffenaar ontucht heeft gepleegd en vindt het zeer kwalijk dat hij alleen oog had voor zijn eigen behoeftebevrediging. De man heeft zich niet om zijn dochter bekommerd. Het meisje heeft om haar trauma's te verwerken een zeer intensieve behandeling ondergaan.

Straf
De man moet een verplichte behandeling ondergaan in een forensische kliniek. Ook moet hij een schadevergoeding van 3.000 euro aan zijn dochter betalen.

Meer berichten