Logo kliknieuws.nl/oss
Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo
update

'Man die zichzelf in brand stak is Arie den Dekker'

  •   7453 keer gelezen   112

OSS | De man uit Oss die zichzelf op maandagochtend in brand stak aan de Raadhuislaan in Oss, voor het gemeentehuis, is Arie den Dekker. Zijn advocaat Richard Laatsman heeft dit bevestigd. 

De politie heeft haar onderzoek afgerond en meldt dat de 54-jarige Den Dekker in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis ligt. "Hij heeft een brandbare vloeistof op de stoep bij het gemeentehuis in brand willen steken. Daarbij heeft hij onbedoeld ernstige brandwonden opgelopen."
,,Het lijkt er niet op dat het zijn intentie is geweest om het gemeentehuis te vernielen of te beschadigen. Dit alles blijkt uit ons onderzoek. Het slachtoffer is bij ons bekend omdat hij in het verleden op soortgelijke wijze aandacht heeft gevraagd voor zijn situatie.''
Den Dekker lag jarenlang in de clinch met de gemeente nadat hij in 2018 dakloos raakte nadat zijn huis in brand was gestoken. Eerder had de Ossenaar een getuigenis afgelegd in een liquidatiezaak. Den Dekker kreeg geen ander onderkomen omdat dat te gevaarlijk zou zijn voor omwonenden. Wel kreeg hij een beschermingsprogramma. Nadat dit stopte, waren er met regelmaat incidenten waarbij Den Dekker schreeuwde om aandacht voor zijn situatie.

(later meer)

De politie vermeldt in een tweet onderzoek te doen naar het voorval. 

Meer berichten