OM eist 9 jaar celstraf tegen Ossenaar die betrokken was bij invoer 5100 kilo cocaïne | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

OM eist 9 jaar celstraf tegen Ossenaar die betrokken was bij invoer 5100 kilo cocaïne

  •   keer gelezen   112

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in de rechtbank Rotterdam een gevangenisstraf van 9 jaar geëist tegen een 45-jarige Ossenaar. De man wordt verdacht van het medeplegen van de invoer in Nederland van 5091,1 kilo cocaïne via zijn transportonderneming in Oss, samen met anderen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De Landelijke Eenheid van de politie startte -onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie- een onderzoek op basis van informatie op 14 februari 2018 van de Amerikaanse autoriteiten. Er zou een transport van drie containers met in totaal ongeveer 1000 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen naar Nederland gaan. De Antwerpse Douanediensten controleerden de containers, in het bijzijn van verbalisanten van de Landelijke Eenheid. Er werden pakketten met daarin verdovende middelen aangetroffen in bananendozen. In de pakketten zat in totaal 5.091,1 kilo aan cocaïne dat in beslag is genomen. Een kleine hoeveelheid cocaïne, 1,8 gram, is door de Belgische Douane teruggeplaatst, evenals de pallets en bananendozen. Vervolgens is de container netjes afgesloten en verzegeld door de politie. Ook werd de container door de politie voorzien van onzichtbare afluisterapparatuur en camera’s. Daarna is de container naar de terminal gebracht voor verder transport. De container werd op 26 februari 2018 opgehaald bij de terminal en een observatieteam van de politie volgde het transport. De vrachtwagenchauffeur reed niet naar een opgegeven adres in Moerdijk, maar naar de loods van zijn transportbedrijf in Oss. Een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie viel daarna de loods binnen en hield de Ossenaar en vijf anderen aan. Eén van hen was een 54-jarige Colombiaan, die op 18 april 2019 werd veroordeeld tot een celstraf van 54 maanden.
Volgens het OM heeft de Ossenaar zich begeven op het terrein van de internationale handel in verdovende middelen. Hij heeft een bijdrage geleverd aan de instandhouding van het criminele drugscircuit.

Meer berichten