Osse nepagenten aangehouden na drugstransport, ruim 500 kilo hennep aangetroffen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

Osse nepagenten aangehouden na drugstransport, ruim 500 kilo hennep aangetroffen

  •   keer gelezen   112

OSS | De recherche heeft afgelopen woensdag en donderdag vier verdachten van een drugstransport aangehouden. Het gaat om drie mannen (41, 46 en 20 jaar uit Oss) en een man van 31 jaar uit Vlijmen. In een loods in Oss trof de recherche ruim 500 kilo hennep aan.

Een buitenlandse vrachtwagenchauffeur, die vanuit Spanje naar Nederland was gereden, werd in Zaltbommel gecontroleerd door de politie, althans dat dacht hij. ‘Agenten’ dwongen hem achter hen aan te rijden naar een bedrijfspand in Oss. Zijn lading werd gecontroleerd en gelost. De chauffeur verleende volledige medewerking en kreeg te horen dat er drugs was aangetroffen in zijn lading. Hij werd verhoord en moest documenten invullen die leken op papieren van de politie. Daarna moest hij het land verlaten en hij werd door enkele mannen begeleid tot de grens. Er zat ook iemand bij hem in de cabine. Ter hoogte van Son en Breugel moest hij stoppen en vertrokken de nepagenten.
De chauffeur belde met zijn werkgever en de politie werd gealarmeerd. Agenten doorzochten daarna het bedrijfspand. Er werd ruim 500 kilo hennep tussen de geloste lading gevonden, maar er werd niemand meer aangetroffen. Wel lagen er namaak politie-uniformen. De recherche startte een uitgebreid onderzoek. Sporenonderzoek en onderzoek naar DNA en vingerafdrukken leidde naar de identiteit van vier mannen. Ze zijn gearresteerd, maar in afwachting van hun rechtszaak in vrijheid gesteld.

Meer berichten