Operatie Alfa in de Hoogheuvelstraat in Oss. (Foto: Thomas)
Operatie Alfa in de Hoogheuvelstraat in Oss. (Foto: Thomas)

OM: Groep Martien R. werkte met cocaïnesmokkel samen met Belgische criminelen

112 10.369 keer gelezen

OSS | Het Openbaar Ministerie verdenkt Martien R. en vijf anderen van het importeren van 315 kilo cocaïne vanuit Brazilië. Deze zaak werd vandaag behandeld bij de rechtbank in Den Bosch.

Twee containers met metaalschroot kwamen op 13 maart 2019 aan in de haven van Antwerpen. Twee dagen later werd ruim 315 kilo cocaïne tussen het metaal gevonden. Het OM verdenkt Ossenaar Martien R. ervan de grote man te zijn achter dit transport.
Een belangrijk deel van het bewijs vormen afgeluisterde gesprekken in een schuur op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. De groep van Martien R. heeft volgens het OM op 1 april een container -die niet was vrijgegeven en waarbij de douane cocaïne in beslag heeft genomen- gestolen en naar een bedrijf in Berghem gebracht. Een andere container was al eerder afgeleverd. Meerdere verdachten probeerden een dag later om blokken schroot te openen om cocaïne eruit te halen. Dat werd niet gevonden op 400 gram na die door de douane over het hoofd waren gezien.
Het OM meldt dat er door de Osse criminele organisatie werd samengewerkt met Belgische criminelen. Er werd gebruikt gemaakt van corrupte contacten in de haven van Antwerpen. In de Osse schuur werd gesproken met de Belgen, volgens het OM onder andere over bedrijven die moesten worden opgericht in relatie tot de drugssmokkel. Lees hier meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant