Invallen in Oss en Lith vanwege grootschalige import van drugs

  •   keer gelezen   112

OSS/LITH | De politie heeft dinsdag 15 juni zes personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de grootschalige import van verdovende middelen. Er vonden doorzoekingen plaats in Oss en Lith, maar ook in Breda, Prinsenbeek, Made, Kerkdriel, Hoenzadriel en Rotterdam.

De arrestanten worden volgens de politie verdacht lid te zijn van een criminele organisatie, waarin ze gedurende een langere periode structureel samenwerkten. Tientallen politieagenten, waaronder het arrestatieteam, vielen hierop door heel Nederland zeven woningen, een transportonderneming en een opslagbox in de politie-eenheden Zeeland-West-Brabant, Oost-Brabant, Oost-Nederland en Rotterdam binnen. De invallen vonden onder andere plaats in Oss en Lith.

Wapens en drugs
Er zijn bij de diverse doorzoekingen onder meer vuurwapens gevonden, net als een handelshoeveelheid cocaïne en contante geldbedragen. De aangehouden zes verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan krijgen ze te horen of ze langer vast blijven zitten.

Meer berichten