Het MIT had de leiding bij een bestuurlijke controle tussen Nistelrode en Heeswijk-Dinther.
Het MIT had de leiding bij een bestuurlijke controle tussen Nistelrode en Heeswijk-Dinther. (Foto: )

Bernheze en Oss blijven samenwerken in Maasland Interventie Team

  •   keer gelezen   112

De gemeenten Bernheze en Oss werken sinds 2019 samen in het Maasland Interventie Team (MIT). Het MIT houdt controles, treedt op bij ondermijnende criminaliteit en bij overlast. Deze proefperiode is nu door de colleges van B&W in Bernheze en Oss omgezet naar een blijvende samenwerking.

Het MIT speelt een belangrijke rol bij optreden tegen ondermijnende criminaliteit en bij overlast. Bij controles stuit het MIT in veel gevallen op misstanden. Het MIT werkt samen met de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN), Belastingsamenwerking Oost Brabant (BSOB) en de politie. Ook staat het team in nauw contact met het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Brabant Zeeland, Belastingdienst, GGD en energiebedrijven.
Tussen juni 2019 en augustus 2021 zijn er in Bernheze zo’n 40 adressen bezocht; in Oss zijn 120 adressen bezocht en ook 800 opslagboxen gecontroleerd. De acties hebben ruim 100 overtredingen opgeleverd. Dat gaat dan om milieuovertredingen, overtredingen opiumwet, brandgevaarlijke situaties, overbewoning en onjuist gebruik van een pand.

Meer berichten