Foto: Ties van Dooren

Gevangenisstraf voor Ossenaar na dodelijke aanrijding

  •   keer gelezen   112

ARNHEM | Een 39-jarige man uit Oss is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Ook mag hij drie jaar lang geen motorvoertuig besturen en worden er bijzondere voorwaarden opgelegd: reclasseringstoezicht, medewerking aan controle op drugsgebruik en meewerken aan persoonlijkheidsonderzoek. De Ossenaar reed op 30 mei van dit jaar op de Ketelsteeg in Zaltbommel een 52-jarige hardloper van achteren aan en sloeg daarna op de vlucht. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van ernstig hersenletsel.

De politie vond na een tip dezelfde dag de auto die bij het ongeval betrokken was. Een dag later werd de verdachte opgepakt op het treinstation van Venlo nadat een vriend de politie had gebeld. Daar wilde de Ossenaar vermoedelijk de trein naar Duitsland nemen.

Cocaïne
De Ossenaar heeft bekend dat hij de hardloper (een man met kinderen, red.) heeft aangereden. Voor het ongeval had hij alcohol en cocaïne gebruikt, maar dat kon uit onderzoek niet meer worden vastgesteld omdat zijn aanhouding pas een dag later werd verricht. De man had bij zijn aanhouding zeven gram cocaïne op zak. De Ossenaar had geen rijbewijs en reed volgens de verklaring van getuigen te hard. Ook hield hij op de Ketelsteeg onvoldoende rechts. Het OM eiste een celstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk. De rechtbank legt hem 16 maanden op, waarvan de helft voorwaardelijk.

Meer berichten