Invallen en arrestaties in Oss vanwege internationaal vuurwapenonderzoek

  •   keer gelezen   112

OSS | Twee Ossenaren van 48 en 53 jaar zijn vandaag aangehouden in een internationaal vuurwapenonderzoek. Er vonden door de Dienst Landelijke Recherche op vier plaatsen doorzoekingen plaats in Oss en Dinteloord. Er is beslag gelegd op vele gegevensdragers, een fors geldbedrag, vuurwapens, auto’s en een Harley Davidson. Op enkele adressen zijn speurhonden met hun geleider ingezet die gespecialiseerd zijn in het opsporen van wapens en munitie of explosieven of verdovende middelen. Ook is gezocht naar verborgen ruimtes. De politie in Tsjechië heeft ook doorzoekingen gedaan en twee mannen van 37 en 45 jaar aangehouden. De 48-jarige Ossenaar en 37-jarige Tsjech worden als hoofdverdachten aangemerkt.

Op 21 januari 2021 startte het onderzoek ‘26Bridport’ dat zich richtte op het binnen Nederland brengen van vuurwapens vanuit Tsjechië en/of Slowakije, het ombouwen van vuurwapens en het distribueren binnen Nederland van die vuurwapens. Aanleiding vormde de inbeslagname van 22 vuurwapens in maart 2020 in Hoek van Holland. De wapens zaten verborgen in een pallet met potgrond in een vrachtwagen die naar het Verenigd Koninkrijk reed. De recherche verdenkt het misdaadsyndicaat van het vervaardigen en leveren van meer dan duizend vuurwapens aan criminele groeperingen in Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Portugal, Zweden en Tsjechië.
Op 8 juni werd al een 55-jarige Ossenaar aangehouden in Duitsland. In zijn auto werd een partij vuurwapens aangetroffen. Een leverancier van vuurwapens werd op 14 september aangehouden in Slowakije. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, het onderzoek is in volle gang.

Meer berichten