Osse profvoetballer moet maanden de cel in vanwege zware mishandeling in winkel

  •   keer gelezen   112

OSS | Een 26-jarige Ossenaar is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk. De man -die in het buitenland actief is als profvoetballer- heeft in juni 2021 een persoon zwaar mishandeld in een snoepwinkel in het Osse centrum.

In de winkel sloeg hij een klant en toen het slachtoffer op de grond lag, schopte hij meerdere keren richting en tegen zijn hoofd. Volgens de officier van justitie was er sprake van poging tot doodslag. Uit camerabeelden blijkt dat een politieagent die geen dienst had het slachtoffer afschermde en dat de verdachte drie keer met kracht richting het hoofd schopte en hem twee keer raakte. Omdat hij op dat moment geen schoenen aan had, is er volgens de rechtbank geen sprake van poging tot doodslag. Wel heeft hij zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en heeft hij spullen vernield in de winkel.
Volgens de Ossenaar werd hij voor de mishandeling geduwd en uitgescholden, maar dat is door geen enkele getuige gezien of gehoord. Hij heeft spijt betuigd, maar volgens de rechtbank is dat alleen maar omdat de strafzaak gevolgen kan hebben voor zijn loopbaan als profvoetballer. De rechtbank legt de Ossenaar daarom een deels onvoorwaardelijke celstraf op. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van ruim 1.600 euro betalen.

Meer berichten