Afbeelding

Gestolen fiets terug bij rechtmatige eigenaar

Politie 1.108 keer gelezen

OSS | Een gestolen fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.  Dit mede door een oplettende eigenaar van een fietsenwinkel, het digitaal opkoop register en de politie.

Het volgendeschrijft de politie Oss op haar Facebookpagina:

"Op 22 maart parkeerde een fietser zijn fiets voor zijn woning in Vught. Omdat hij maar 5 minuten binnen moest zijn had hij zijn fiets niet op slot gezet. Toen hij buiten kwam bleek zijn fiets te zijn gestolen. De fietser heeft later aangifte gedaan via www.politie.nl."

"Op 23 maart werd er bij een fietshandel in Oss deze gestolen fiets aangeboden. De eigenaar van de fietsenwinkel kocht de fiets van de verdachte en controleerde deze later in het Digitaal Opkoop Register. Hieruit bleek dat de fiets gestolen bleek te zijn waarop de politie werd gealarmeerd. De fiets is door ons aan de verraste eigenaar terug gegeven. De fietsenhandel welke de fiets heeft ingekocht heeft gegevens van de verdachte welke de fiets aan hem heeft verkocht. Deze verdachte zal later door ons worden uitgenodigd om een verklaring af te leggen."

"Wordt je fiets gestolen, doe altijd aangifte. Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een vermoedelijk gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; via www.politie.nl"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant