Afbeelding

Rian en Nina krijgen een metamorfose

Human Interest 2.032 keer gelezen

De spiegels van Kapsalon Hairfashion Marco Adriaansen zijn afgeplakt en de kapsters staan klaar om Rian en haar oudste dochter Nina een metamorfose te geven. De twee zijn klaar voor de metamorfose en echt zenuwachtig is Nina niet, vertelt ze. Eenmaal in de kappersstoel belandt wordt de eerste haarverf en folie in het haar van Nina gedaan.

''We gaan niets engs doen'' stelt de kapster gerust. ''Je hebt zo'n mooi dik haar en ook nog mooie krullen, het zou zonde zijn als we daar wat mee zouden doen.'' Rian en Nina hebben doorgegeven dat ze heel graag hun lange haar houden, de kappers verzekeren gelukkig dat dat ook niet zal gebeuren. Terwijl de eerste haarverf al in het haar van Nina trekt, wordt er nagedacht over wat het beste en mooiste is voor het haar van Rian. ''Je punten zijn vrij donker maar je uitgroei is wat lichter, dat wordt wel moeilijk'', denkt Marco Adriaansen hardop. Uiteindelijk kiest hij voor kopertinten en wordt ook de verf bij Rian aangebracht.

Kopietje
Dat de twee graag beiden hun lange haar willen houden, is geen toeval. ''In veel dingen lijken we veel op elkaar'', vertelt Rian terwijl ze foto's van vroeger laat zien. ''Soms is Nina net een kopietje van mij. Vooral van hoe ik er vroeger uit zag, het is altijd al zo geweest. Alleen is Nina wat rustiger dan mij. Nina is heel lief, soms te lief wel. Ze laat snel de kaas van haar brood eten, bij wijze van. Nina verdient het daarom om een keer echt in het zonnetje gezet te worden.''

Kledingstijl
Nina zou de kledingstijl van haar moeder omschrijven als ''een beetje simpel''. ''Het is wel vrij casual wat ik draag'', vertelt Rian. ''Vaak draag ik simpele en effen kleding. Ik probeer hier en daar ook wat te verbloemen, maar ik denk dat dat vrouweigen is. Veel vrouwen hebben dat wel, maar het is natuurlijk leuk om eens wat anders te proberen.'' Ook daarin lijken Rian en Nina op elkaar. ''Qua kleding draag ik vaak een broek met een trui of shirt. Het is vaak niet opvallend eigenlijk'', zegt Nina.

Staand knippen
Het haar van Nina en Rian wordt op bijzondere wijze geknipt. De dames moeten staan en dan worden de lagen in het haar geknipt. Marco Adriaansen legt uit: ''Wanneer je rechtop staat, wordt het haar altijd recht geknipt. Je focust je als kapper op symmetrie in het haar en het gezicht. Je krijgt zo lange lagen en een heel vlot kapsel.''

Dezelfde glamour
Marco vertelt dat hij het mooi vindt om het bij moeder en dochter wat hetzelfde te houden, zo hebben ze dezelfde 'glamour'. ''Het grote verschil zit in de kleur van het haar. Bij Nina zijn er enkel highlights aangebracht, Rian's haar heeft een nieuwe kleur.'' De kopertint is daarbij ook helemaal volgens de laatste trend. ''Na de grijstinten willen mensen weer graag blond haar of de koperen kleur, dat zal je dit voorjaar steeds meer gaan zien'', zegt Marco. Nadat het haar is gedroogd en gestyled, bij beiden zit er een mooie losse krul in, gaat de make-up erop en gaat de kleding aan. Rian vertelt: ''Bij Opera kozen ze een fleurig bloesje en een langer suède vest, als ik die kledingstukken los zou zien, zou ik zeggen dat het niets voor mij is. Maar eenmaal aan, vind ik het heel erg mooi! Het is leuk om eens wat anders te proberen.''

Resultaat
Nu de twee er helemaal klaar voor zijn, zien ze eindelijk het eindresultaat. ''Wow, wat leuk!'', zegt Rian. Nina vindt de krullen in haar haar ook erg mooi. ''Het is wel wennen hoor, het is een heel verschil met hoe je me normaal kent, maar ik vind het erg mooi. Ook zijn we erg blij met de kleding en Nina erg blij met de schoenen van Shoes & Boots.'' Zowel Nina als Rian zijn tevreden met het eindresultaat en zeggen het leuk te vinden dit samen te hebben meegemaakt.

De Metamorfose is mede mogelijk gemaakt door: Kapsalon Hairfashion Marco Adriaansen, Opera, Shoes & Boots, Michiel Maessen Fotografie. Zij vonden het ook allen leuk om mee te werken aan de metamorfose van Rian en Nina. Michiel Maessen, de fotograaf vertelt: ''Het is leuk om het contrast tussen voor en na te zien. Daarbij is het leuk om mensen een blijvende herinnering te geven aan zo'n dag.'' Kapsalon Hairfashion Marco Adriaansen vond het een leuke ervaringen. ''We geven mensen eigenlijk altijd een metamorfose, maar nu waren de spiegels afgeplakt, dat maakt het extra leuk'', aldus Marco Adriaansen. Peter van Lieshout verzorgde kleding van het laatste moment voor Rian en Nina. ''Het is altijd leuk om mee te denken en iemand te kleden volgens de trends van het laatste moment. Shoes & Boots koos voor de sneaker Cruyff, die Nina draagt, en kreeg ze van de winkeleigenaar. Het merk is een van de pareltjes van de winkel en eigenaar Cor Broeren vertelt dat hij het leuk vindt Nina blij te maken hiermee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant